Grad Velika Gorica

Vijesti

Vlada odobrava poskupljenja, Grad Velika Gorica nudi rješenje svojim sugrađanima

solar2U svjetlu najavljenog poskupljenja grijanja, koje će Vlada Republike Hrvatske odobriti iako se gradonačelnici protive takvom postupku, Grad Velika Gorica pokreće program kojim će u suradnji sa građanima, doći do smanjenja potrošnje toplinske energije i jeftinijih računa za grijanje.

Program će se provoditi u dva dijela. Jedan je vezan na smanjenje potrošnje grijanja iz sustava HEP toplinarstva. Nažalost, Grad nije u mogućnosti zaobići HEP budući da je bivša gradska vlast, HEP-u potpisala koncesiju na 15 godina. Stoga će se stanarima ponuditi subvencija Grada za ugradnju razdjelnika, no za učinkovitost ovog sustava, potrebna je volja svih stanara. Prezentaciju programa, Grad će stanarima organizirati tijekom sljedećeg tjedna na zajedničkom sastanku predstavnika suvlasnika stambenih zgrada, Grada, GSG-a i Regionalne energetske agencije.

Drugi dio je program koji nosi naziv „Solarni grad“. Detalje ovog programa koji je dugoročno rješenje visokih troškova energije, Grad će svojim sugrađanima predstaviti putem javnih tribina, medija i u neposrednoj komunikaciji.