Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica dobila Sportski savez osoba s invaliditetom

mogucnosti3Velika Gorica dobila je Sportski savez osoba s invaliditetom i time postala deveti grad u Hrvatskoj koji na ovakav način brine i potiče sportski rad osoba s invaliditetom. U Savez je okupljeno nekoliko sportskih udruga koje promiču atletiku, stolni tenis, go, judo. Grad Velika Gorica opremila je u prostorima osnovne škole Eugena Kumičića sportsku dvoranu/teretanu za osobe s invaliditetom, koja je opremljena i prilagođena njihovim potrebama.

U Velikoj Gorici živi više od 5500 osoba s invaliditetom.- Iako Zakon o sportu u prvi plan stavlja osnivanje klubova po vrsti sporta, odlučili smo krenuti na jedan specifičan način, osnivanjem Društva. Da bismo uključili osobe s invaliditetom trebali smo im pružiti određene mogućnosti, a ne da formalno osnivamo klubove bez sportaša. U proteklom razdoblju iskristaliziralo se nekoliko sekcija od kojih svakako treba istaknuti rad atletske, stolnoteniske, pikado, go, rekreacije i streličarstva. Kroz njihov rad prvenstveni cilj je bio uključivanje osoba s invaliditetom u rekreativne i sportske aktivnosti te stvaranje materijalne i stručne osnove za kvalitetan iskorak. U tome smo uspjeli i kao rezultat osnovan je Savez – istaknuo je Darko Matić, koji je i izabran za predsjednika Saveza osoba s invaliditetom.

Grad Velika Gorica podržava osnivanje Saveza kao i cjelokupno sportsko djelovanje osoba s invaliditetom. – Poznato je da provodimo Strategiju za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom, da smo posvetili veliku brigu i u njihovom sportskom djelovanju, što dokazuje i opremanje posebne teretane namijenjene osobama s invaliditetom, i sigurno je kako ćemo nastaviti i dalje u istom smjeru. Održane su već i tri manifestacije pod nazivom Dan jednakih mogućnosti u našem gradu, a siguran sam da ćemo dobivanjem saveza ostvariti i veće sportske uspjehe koje će Grad znati podržati- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.