Grad Velika Gorica

Vijesti

U Hrvatskoj Kostajnici odana počast Josipu Zidaru

kostajnica1Velikogoričke braniteljske udruge – HVIDRA, Nezavisni dragovoljci Hrvatske i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata – 18-tog su rujna u Hrvatskoj Kostajnici položile vijenac i zapalile svijeće kod spomen-ploče poginulom hrvatskom branitelju Josipu Zidaru.

Na mostu prijeko rijeke Une u Hrvatskoj Kostajnici, mjestu pogibije Josipa Zidara, ove se godine okupilo 60-tak njegovih suboraca, osnivača HDZ-a i mladih članova stranke. Braniteljskim udrugama pridružio se i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji je, također, položio vijenac i zapalio svijeću. Gradonačelnika Barišića dočekao je i pozdravio njegov kolega, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović.

Josip Zidar bio je jedan od osnivača HDZ-a u Velikoj Gorici, te jedan od prvih organizatora obrane od izvjesne ratne agresije na našem području. Na samom početku velikosrpske agresije priključio se hrvatskim obrambenim snagama. U redovima HV-a ostao je sve do trenutka svoje pogibije 18.09.1995. godine. Josip Zidar iznad i prije svega bio je čovjek, s velikim slovom Č, moralan, pošten i skroman, a tek potom političar i ratnik. Vojarna HV-a u Velikoj Buni s punim pravom zato i nosi ime Vojarna „Satnik Josip Zidar“.

kostajnica2kostajnica3kostajnica4kostajnica5kostajnica6kostajnica7kostajnica8kostajnica9