Grad Velika Gorica

Obavijesti

Sufinanciranje nabave školskih udžbenika roditeljima učenika osnovnih škola

razmjena5Grad Velika Gorica je i ove godine donio Zaključak o sufinanciranju nabave udžbenika roditeljima učenika osnovnih škola s područja Grada Velike Gorice. Pravo na sufinanciranje nabave udžbenika ostvaruju roditelji učenika osnovnih škola koji imaju troje ili više školske djece (isključivo djeca koja pohađaju osnovnu ili srednju školu) te učenici kojima su oba roditelja nezaposlena ili ako je samohrani roditelj nezaposlen.

Prema navedenom Zaključku, financijska pomoć za roditelje iznosi 400 kuna za učenike nižih razreda (1. – 4. r.) i 600 kuna za učenike viših razreda (5. – 8. r.).

Roditelji Zahtjeve za ostvarivanjem prava na sufinanciranje nabave školskih udžbenika mogu podnositi do zaključno 15. listopada 2012. Zahtjeve mogu dobiti od razrednika u školi ili mogu podići u Gradskoj upravi, odnosno preuzeti sa web stranica Grada te popunjene dostaviti u pisarnicu Gradske uprave. U Zahtjevu su navedeni i svi dokazi koje je potrebno priložiti, a UO za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj će u najkraćem roku provesti isplatu financijske pomoći na tekući račun roditelja/staratelja.

Za sve informacije roditelji se mogu obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj ili na tel.: 6269 – 990 i 6269 – 916.

Priloženo:

Zahtjev za ostvarivanjem prava na sufinanciranje nabave školskih udžbenika