Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Što će biti s Klubom 100?

PITANJE:

Poštovani gospodine Barišiću!
Šire se glasine da se Klub 100 više neće otvarati. Gdje da sada mladi koji ne slušaju narodnu glazbu i žele izaći vikendom u SVOJ gradu izađu?
Jesmo li osuđeni na parkove i bježanje od policije? Želimo objašnjenje! Zašto? 



Lijep pozdrav,
Božić Marina

Poštovani gradonačelniče  Barišiću,
 
Pišem vam iz razloga jer me zanima zašto je Klub 100 zatvoren/ugašen? To je bio sasvim normalan i dobro posjećen klub za mlade. Pa šta nije Velika Gorica ‘PRIJATELJ DJECE I MLADIH ‘ ? Ja mislim da ne zaslužuje tu titulu, to se treba zašlužiti, ali ovakvim postupcima nije ni blizu biti ‘prijatelj djece i mladih’. Uskratili ste nama mladima mjesto za izaći van! Vama to skoro pa ništa ne znači, ali nama malim ljudima to puno znači.
Samo me zanima zašto je došlo do toga da se Klub 100 zatvori.

Lijep pozdrav
Dimač Sanja

ODGOVOR:

Poštovana,

Klub 100 zatvoren je, kao što je i svakog ljeta, zbog godišnjih odmora. Klub 100, poduzeće kojem je osnivač i vlasnik Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, u financijskim je problemima. Blokiran im je žiro-račun, te im je onemogućeno normalno poslovanje. Pučko otvoreno učilište raspisalo je natječaj za davanje u zakup Kluba 100, a na koji se mogu javiti sve zainteresirane fizičke i pravne osobe. Glavni kriterij kod odabira najpovoljnijeg ponuđača NEĆE biti cijena najma, već PROGRAM koji će se ponuditi za sve korisnike i posjetitelje Kluba 100. Dakle, Klub 100 se ne zatvara, već se pokušava pronaći najbolji upravitelj tog prostora jer dosadašnji, očito, prema financijskim pokazateljima to nije radio u maniri dobrog gospodara.
Gradu Velikoj Gorici i gradonačelniku Barišiću osobno i te kako je stalo do funkcioniranja Kluba 100, ali isključivo po zakonu, a samim time i do cjelokupne ponude zabavnog života za mlade ljude.
Ostajemo otvoreni za Vaše daljnje upite.

S poštovanjem,
Zdenko Sovina, referent za odnose s građanima i udrugama građana