Grad Velika Gorica

Vijesti

Priopćenje za javnost predsjednice Gradskog vijeća

Na službenom portalu Grada Velike Gorice objavljen je članak pod naslovom “Zbog sumnji u krivotvorenje službenih dokumenata zatražena istraga” u kojem se između ostalog navodi da je primjerak radne verzije i originalne službene verzije Rješenja za građenje o rekonstrukciji Tržnog centra u Velikoj Gorici imala jedino Služba Gradskog vijeća Grada Velike Gorice.

Na taj način se pokušava sugerirati javnosti kako je netko iz Službe Gradskog vijeća krivotvorio predmetno Rješenje.

Predsjednica Gradskog vIjeća oštro demantira ovakvu insinuaciju budući je nekoliko upravnih odjela Gradske uprave imalo radnu verziju Rješenja, temeljem čega su, prema riječima pročelnice Cvahte na sjednici Gradskog vijeća, dogovorno mijenjali tekst Rješenja na način da je u prvom gospodin Andabak bio stranka u postupku, a u drugom, službenom, je izbačen kao stranka u postupku i nije mu data mogućnost žalbe na tako službeno sačinjeno Rješenje.

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice pozdravlja iskorak gradonačelnika Barišića da se obrati Državnom odvjetništvu, jer je na taj način otvorio i sebi mnogućnost da odgovori službenim tijelima na pitanje kako to da gospodin Andabak, kao vlasnik šest poslovnih prostora na Tržnom centru, nije stranka u postupku, iako se kao takav legitimirao nadležnom tijelu Grada Velike Gorice, dostavivši ugovore o kupoprodaji.

Predsjednica Gradskog Vijeća podsjeća na zaključak posljednje sjednice Gradskog vijeća da je gradonačelnik odstupio od donesenih zaključaka Gradskog vijeća, o zelenoj tržnici, od 10. kolovoza 2012. godine i na taj način otvorio probleme u kojima se sada nalaze prodavači na zelenoj tržnici, zbog čega Grad danas nema zelenu tržnicu, nema prodaju mliječnih proizvoda, da je Državni inspektorat donio rješenja o zabrani rada zelene tržnice, da je doveo u probleme i vlasnike poslovnih prostora na Tržnom centru koji su tehnološki vezani za zelenu tržnicu itd..

Predsjednica Gradskog vijeća upozorava da Grad ima zakonsku obavezu osigurati rad zelene tržnice, a ne organizirati prigodnu prodaju poljoprivrednih prozvoda kako je to sada slučaj.

Objavljivanje vijesti da je zatražena istraga zbog sumnji u krivotvorenje predstvlja grubi pokušaj skretanja pozornosti javnosti s odgovornosti za probleme s kojim su suočeni prodavači na tržnici i vlasnici poslovnih prostora Tržnog centra, a koji su nastali nakon što je gradonačelnik odstupio od zaključaka Gradskog vijeća o Zelenoj tržnici.

U Velikoj Gorici 13. rujna 2012.godine

Predsjednica Gradskog vijeća
Vesna Škare Ožbolt