Grad Velika Gorica

Vijesti

Perica i Mihaela govorom oduševili sudionike Konferencije „Child in the City“

pmPerica Meštrović, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Grada Velike Gorice i Mihaela Pavić, njegova zamjenica, održali su pozdravni govor u ime hrvatskih dječjih gradskih vijeća za oko 350 sudionika Konferencije „Dijete u gradu“ na svečanom otvorenju u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Njihov govor podržan je snažnim pljeskom uzvanika iz tridesetak zemalja svijeta. Perica i Mihaela naglasili su važnost poštivanja prava djece i poslali poruku odraslima o tome koliko je važno djeci dati mogućnost da izraze svoje mišljenje koje ne mora uvijek biti prihvaćeno, ali se uvijek mora uzeti u obzir. Opisali su način rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Velike Gorice predstavljajući svoj grad kao zajednicu u kojoj se glas djece čuje i sluša. Malo su se i našalili rekavši da njihov mandat dokazuje da imaju stabilno biračko tijelo što nasmijalo potpredsjednicu Vlade Milanku Opačić i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, ali i ostale goste koji su ovaj komentar popratili burnim pljeskom.

Govorili su o tome zašto je dobro i pozitivno biti gradski vijećnik te izrazili želju da poruke djece s ove konferencije izađu izvan predavanja i radionica te da ih čuju roditelji, učitelji, političari i novinari. Njihov je poziv urodio plodom te su ih nakon govora okružili novinari tražeći izjave za medije. Perica je izjavio: „Sve je prošlo odlično, jako sam zadovoljan i drago mi je da smo imali priliku govoriti pred stručnjacima iz cijelog svijeta“. Mihaela je dodala: „Sretna sam što je naš nastup tako dobro prihvaćen i mislim da su nas ovaj put zaista svi pažljivo slušali“
Nakon Perice i Mihaele uzvanicima se obratila potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić koja je dala podršku dječjem aktivnom sudjelovanju u životu zajednice u kojoj žive jer se sve projekti, strategije i programi najizravnije provode upravo u lokalnim zajednicama.

Nakon svečanog otvorenja konferencije, mnogi sudionici su prilazili najmlađim govornicima izražavajući pohvale i podršku.
Perica i Mihaela će u četvrtak, 27.10. sudjelovati u radnom dijelu konferencije gdje će detaljnije predstaviti rad Dječjeg gradskog vijeća Grada Velike Gorice. Perica i Mihaela na konferenciji su sa savjetnicom za djecu i mlade dr.sc. Arijanom Mataga Tintor i stručnom suradnicom za djecu, mlade i udruge Mirnom Gajski Jolić.

pm1pm2pm3pm4