Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvoreno pismo gradonačelnika Barišića predsjednici Gradskog vijeća

Poštovana predsjednice Gradskog Vijeća,

prije svega ne znam zašto se osjećate „prozvani“ u slučaju istrage oko krivotvorenja dokumenata. Mislim da bi i Vama trebalo biti u interesu da se slučaj istraži i utvrdi što se dogodilo.

Znate da Vas cijenim kao damu i poštujem kao instituciju predsjednice Vijeća, ali Vas molim da prestanete raditi politički mobbing u Velikoj Gorici, u kojoj, poznato je, ne živite. Ukoliko imate savjeta kojima možete adekvatno pomoći u rješavanju problema, rado ćemo ih saslušati ali molim Vas pazite kod korištenja pravnih formulacija kako Vas ne bi opet odvjetnička komora prozvala zbog nepoštivanja odvjetničkog kodeksa. Ne bih volio da Vam se zbog naše Velike Gorice dogode takve neugodnosti, koje ste već prošli.

Prijateljski Vas podsjećam i na činjenicu da ćete morati objasniti građanima Velike Gorice, Zagreba ali i široj javnosti, utaju poreza prema državi, budući da s naslova prijave prebivališta u našem gradu plaćate manji porez nego što ga plaćaju stanovnici grada Zagreba, u kojem zapravo živite.

I na kraju, nemam namjeru trošiti svoje vrijeme i energiju na medijsko prepucavanje kojem težite, oko slučaja Zelene tržnice. Stoga ću ja i dalje sa svojim suradnicima raditi na rješavanju problema, kako bi Velika Gorica dobila, konačno, kvalitetnu i zakonitu tržnicu. Moram priznati da ćete u jednom dijelu imati svoje zasluge, jer ste bili predsjednica Gradskog vijeća i u veljači 2009. kada je Vesna Fabijančić Križanić, tadašnja pročelnica Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, potpisala lokacijsku dozvolu kojom je definirano mjesto buduće tržnice.

Gradonačelnik
Dražen Barišić