Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik primio prodavače sa zelene tržnice

trznica1Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sastao se danas s 20-tak prodavača velikogoričke Zelene tržnice. Spomenuti prodavači protestirali su zbog izmještanja klupa s prostora na kojem su do sada obavljali djelatnost na plato ispred Tržnog centra prema Trgu kralja Petra Krešimira IV.

Istaknuli su kako je na platou otežano raditi zbog otežane dostave svoje robe kao i zbog vremenskih uvjeta, a usprotivili su se i mogućnosti licitacije klupa na novom prostoru Zelene tržnice. Direktor VG Komunalca Josip Kolarec objasnio je prodavačima kako su na plato smješteni privremeno, dok se ne uredi prostor predviđen za novu Zelenu tržnicu, na takozvanom malom parkiralištu. Protiv buduće lokacije prodavači nemaju primjedbi, ali žele osigurane normalne uvjete rada tijekom privremene prodaje na platou.
Nakon međusobnog razgovora gradonačelnik Dražen Barišić predložio je sljedeće zaključke:

- Sutra (utorak) na privremenu lokaciju Zelene tržnice nad sve klupe bit će postavljeni unificirani suncobrani
- U suradnji s Policijom od sutra će (utorak) biti uspostavljena privremena regulacija prometa u dijelu Zagrebačke ulice kod Tržnog centra gdje će biti omogućeno privremeno zaustavljanje vozila za dostavu robe na privremenu Zelenu tržnicu
- Sutra (utorak) u 8 sati dogovoren je novi sastanak gradonačelnika s prodavačima na Zelenoj tržnici s temom navodne licitacije za klupe u novom prostoru Zelene tržnice

Osim navedenog, tijekom prodaje na privremenoj lokaciji prodavači će biti oslobođeni plaćanja najma za štandove, a gradonačelnik Barišić obećao je i pratiti zakonitost obavljanja radova na rekonstrukciji Tržnog centra u smislu pravovremenog završetka radova na izgradnji prostora za buduću Zelenu tržnicu.