Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradi se kanalizacija u Petrovini

petrovinaZapočela je izgradnja kanalizacije u Istarskoj i Pokupskoj ulici u Petrovini. Radove vrijedne oko pola milijuna kuna izvodi VG Komunalac, a jučer ih je obišao i gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

- Nakon toliko godina ćemo dobit kanalizaciju. Prošle godine je došla voda i nema druge nego se zahvaliti. Ostalo je još nekih 300-tinjak metara, to se nadamo da će sljedeće godine i cijelo naselje je riješeno što se tiče infrastrukture – kaže Želimir Matičević, predsjednik mjesnog odbora.

Mještani su zadovoljni ulaganjima. Ulagalo se u društvei dom, sportsko igralište, osvijetlila se cesta do Gradića, pojačao javni prijevoz.

- Ovaj dio Petrovine je eksplodirao 90-tih godina formiranjem ulica i doselilo se puno sugrađana. Infrastruktura je izostala i zadnjih godina se, a treba još, poraditi intenzivnije da se taj dio naselja opremi. Paralelno su se stvorili i uvjeti da sugrađani koji su gradili kuće rade na legalizaciji tih objekata – rekao je gradonačelnik Barišić, koji se zahvalio mještanima na strpljenju jer su još prošle godine bili bez vodovoda.