Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad štiti proizvođače: Voća i povrća će biti bez obzira na političke igre

trznica4Grad Velika Gorica usluge zelene tržnice privremeno ima organizirane kroz prigodnu prodaju proizvoda na platou Tržnog centra. Velikogoričanke i Velikogoričani i dalje mogu kupovati, kao i do sada, voće i povrće bez obzira na politička podmetanja grupacije političara koja želi proizvođačima zabraniti prodaju njihovih proizvoda.

- Mi smo svjesni da tim ljudima egzistencija ovisi o tome i zato činimo sve da problem Zelene tržnice riješimo jednom i zauvijek. Oni koji žele uništiti prodaju, žele uništiti i proizvodnju, a time i živote naših goričkih proizvođača. To nećemo dopustiti- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić, koji je sa zamjenikom Stjepanom Kosom i suradnicima odlučan u rješavanju problema starog 10 godina.

- Zelena tržnica u proteklih 10 godina nije imala odgovarajuće “papire” i funkcionirala je po inerciji i s velikim financijskim gubitkom. Mi problem sada rješavamo i otrpjet ćemo politička podmetanja onih koji ne žele rješenje, onih koji ne vode računa o proizvođačima i prodavačima već samo o političkim foteljama. A isti ti, doveli su kroz sve ove godine tržnicu i ljude u ovakvu situaciju- istaknuo je zamjenik Stjepan Kos.

Prigodna prodaja privremeno je rješenje kojim se proizvođačima omogućava prodaja njihovih proizvoda, a Velikogoričanima kupnja istih, do onog trenutka kada budu osigurani zakonski uvjeti za organizaciju Zelene tržnice na novoj lokaciji, kao zakonskom i trajnom rješenju. Trenutna lokacija ne može nositi naziv Zelene tržnice po inspekcijskom nalazu, kao sto to nije mogla ni onda dok je bila unutar Tržnog centra.

- Neki političari čine sve kako bi osporili i prigodnu prodaju, jer kako su uništili Velkom, tako žele i proizvođače. Učinit ćemo sve da ih zaštitimo, a pokrećemo i postupak kojim ćemo našim proizvođačima omogućiti dobivanje oznake goričkih domaćih proizvoda – poručio je gradonačelnik Barišić.