- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

10. likovna kolonija – Rujanski susreti 2012.

Posted By Gorica.hr On 10.09.2012. @ 09:04 In Vijesti | Comments Disabled

kolonija [1]U subotu 8.rujna 2012. godine, u prostoru DV “Žirek” u ulici Petra Svačića 12, održana je 10. likovna kolonija “Rujanski susreti 2012″. Organizator likovnih kolonija od 2003. godine je Udruga za unapređivanje odgoja i obrazovanja “Gorica”, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice.

Udruga “Gorica” je u Velikoj Gorici pokrenula i već godinama vodi edukacijsko-rehabilitacijsku igraonicu za djecu s teškoćama u razvoju te savjetovalište i informacijski centar za roditelje.

Ovogodišnju, 10. Likovnu koloniju “Rujanski susreti 2012.” je uz veliki odaziv djece – sadašnjih i bivših polaznika Igraonice, njihove braće i roditelja, kao i ravnatelja velikogoričkih dječjih vrtića te suradnika i prijatelja Udruge, otvorio gradonačelnik Dražen Barišić.
Na Likovnoj koloniji je ove godine sudjelovalo 26 likovnih umjetnika i nastala su 42 umjetnička djela, koja će se izložiti na prigodnoj prodajnoj izložbi u Gradskoj upravi. Sav prikupljena sredstva od prodaje umjetnina, upotrijebit će se za rad i nabavku opreme za rad sa djecom s teškoćama u razvoju.

U svom priopćenju na završetku kolonije, članovi Udruge “Gorica” ističu da su zahvalni svim donatorima (Kaufland, Kraš, Klara, Zagrebačka županija,Grad Velika Gorica i dječji vrtići Velike Gorice) na pomoći u osiguravanju uvjeta za održavanje ove manifestacije, a dolazak djece – sadašnjih i bivših polaznika Igraonice hrabri ih u uvjerenju da im je Igraonica ostala u lijepom sjećanju, a uz pomoć donatora dodatno su mogli obradovati svako prisutno dijete.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2012/09/10-likovna-kolonija-rujanski-susreti-2012/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kolonija.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal