- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Uskoro rješenje slučaja ‘Tržni centar’

Posted By Gorica.hr On 10.08.2012. @ 18:19 In Vijesti | Comments Disabled

vijece11 [1]Nakon godina sudovanja, borbe za vlasnička prava i gospodarskog propadanja velikogoričkog Tržnog centra, konačno se nazire rješenje tog slučaja. Gradsko vijeće Grada Velike Gorice danas je na 28. tematskoj sjednici donijelo zaključke prema kojima bi se zelena tržnica trebala izmijestiti na novouređeni prostor na sadašnjem parkiralištu Tržnog centra, a samom Tržnom centru bi se omogućilo preuređenje i oživljavanje ulaskom novih investitora.

Zaključke Povjerenstva koje je razmatralo cijelu situaciju oko Tržnog centra, zelene tržnice i stečaja Velikoma, predstavila je predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt. Uz predsjednicu Gradskog vijeća, članovi Povjerenstva bili su gradonačelnik Dražen Barišić, te vijećnici Vesna Fabijančić Križanić, Snježana Popović Milić, Krešo Hubak i Ivica Mikulčić.

Povjerenstvo je održalo sedam sjednica, na koje su bili pozivani predstavnici i većinskog i manjinskih vlasnika prostora na Tržnom centru, zakupci prostora na zelenoj tržnici, kao i pročelnici nadležnih gradskoj odjela i službi.

Nakon svih obavljenih razgovora i analize dokumenata i spisa vezanih uz Tržni centar, Povjerenstvo je donijelo zaključke prema kojima bi se zelena tržnica trebala izmijestiti na lokaciju tzv. malog parkinga površine 600 m2 koje je etažnim elaboratom vlasništvo Željka Žužića, a većinski vlasnik Željko Žužić obvezuje se urediti prostor malog parkinga za funkcioniranje zelene tržnice. Građevinskim preinakama na malom parkingu zelena tržnica bi trebala postati sastavni dio Tržnog centra.

Povjerenstvo je razmotrilo i sve elemente sudskog postupka koje je Grad Velika Gorica pokrenuo protiv Velkoma d.o.o. u stečaju i Soliduma Žužić do.o. radi ništavosti ugovora o prodaji Velkoma d.o.o u stečaju.

Veći dio Povjerenstva je mišljenja da Grad neće moći dobiti ovaj postupak, posebno gledajući u svjetlu uputa drugostupanjskog suda koji je nedvosmisleno zauzeo stav koji ide u prilog tuženicima. Stoga, kako bi se spriječilo plaćanje daljnjih višemilijunskih iznosa za sudske troškova, ovlašćuje se gradonačelnika, da u ime Grada Velike Gorice, potpiše nagodbu o prestanku sudskog spora između Grada Velike Gorice i Velkoma d.o.o. u stečaju (danas Komunalna infrastruktura d.o.o. u stečaju) na način da svaka strana snosi sudske troškove.

Gradsko vijeće je prijedloge zaključaka usvojilo većinom od 14 glasova, dok je šestoro vijećnika bilo protiv.

Priloženo:

Zaključci 28. tematske sjednice Gradskog vijeća [2] (ZIP)


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2012/08/uskoro-rjesenje-slucaja-trzni-centar/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vijece11.jpg

[2] Zaključci 28. tematske sjednice Gradskog vijeća: http://www.gorica.hr/dokumenti/gradsko-vijece/28-sjednica-zakljucci.zip

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal