Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad izdao Rješenje o rekonstrukciji Tržnog centra

trzniIzdavanjem Rješenja o građenju investitoru Velkom d.o.o., za rekonstrukciju Tržnog centra, a sukladno svim zakonskim uvjetima i procedurama, Grad Velika Gorica stvorio je preduvjete iz svoje nadležnosti kako bi se omogućilo preseljenje zelene tržnice na prostor malog parkirališta, uz postojeću zgradu. Odluku o preseljenju donijelo je Gradsko vijeće na svojoj sjednici održanoj 10. kolovoza 2012. godine.

Za potpisivanje Ugovora o najmu tog prostora po cijeni od 1 do maksimalno 10 kuna po kvadratnom metru, na rok od deset godina bez mogućnosti raskida ili promjene cijene, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić mora pričekati da se steknu drugi uvjeti propisani zaključkom Gradskog vijeća, a koji nisu iz njegove nadležnosti. Riječ je o izdavanju tabularnih isprava vlasnicima prostora na Tržnom centru, za što je jedini ovlašten stečajni upravitelj. Tabularne isprave dokaz su vlasništva i omogućavaju upis istoga u zemljišne knjige.Tragom Zaključka Gradskog vijeća, a koje je doneseno na temelju prijedloga Povjerenstva koje se bavilo problematikom Tržnog centra i cjelokupnog stečaja Velkoma sastavljenom od vijećnika svih stranaka Gradskog vijeća pod predsjedanjem predsjednice Vesne Škare Ožbolt, gradonačelnik Ugovor o najmu može potpisati tek kad vlasnici prostora na Tržnom centru dobe tabularne isprave.

- Budući da rad stečajnog upravitelja i izdavanje tabularnih isprava nije u mojoj nadležnosti, štoviše kao gradonačelnik se ne smijem zakonski miješati u rad stečajnog upravitelja, od istog sam zamolio informaciju o broju zaprimljenih zahtjeva samih vlasnika, o broju izdanih i broju odbijanih tabularnih isprava, kako bih pravovaljanu i točnu informaciju mogao proslijediti Gradskom vijeću. Moj jedini cilj i želja je osigurati kvalitetno funkcioniranje zelene tržnice na kojoj će i prodavači i kupci imati najbolje moguće uvjete. Stoga je i Grad uložio primjedbu na predloženi projekt. Primjedba, koja je usvojena,odnosila se na kvalitetno uređenje dijela tržnice za prodaju mliječnih proizvoda koja će ostati u prizemlju postojeće zgrade ali s uređenim pročeljima za neposrednu komunikaciju s vanjskim prostorom. Ovakvim usklađenim projektom naši će Velikogoričani dobiti uređenu, modernu i kvalitetnu zelenu tržnicu na kojoj će prodavači sa zadovoljstvom prodavati, a kupci kupovati – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić uz napomenu da čini sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi se nakon više od deset godina riješio cjelokupni problem nekada najvećeg komunalnog poduzeća, njegovog stečaja i stečajnih prava radnika i drugih vjerovnika.

Prilikom izdavanja Rješenja o građenju, Grad je dodatno zaštitio interese građana uvjetujući investitora da prilikom preuređenja Tržnog centra u prvoj fazi istovremeno uređuje prostor buduće zelene tržnice i poslovni prostor u prizemlju, iako je investitor u svom zahtjevu uređenje zelene tržnice stavio tek u kasniju fazu uređenja.

- Iz svega navedenog, vidljivo je da je moj jedini cilj zaštita Velikogoričana i stvaranje normalnih uvjeta za razvoj naše Velike Gorice. Stoga ovim putem odbacujem insinuacije koje moji politički neistomišljenici pokušavaju plasirati u javnost kako pogodujem investitoru. Pogodujem jedino i isključivo svojim građanima kojima želim, usprkos brojnim političkim podmetanjima, osigurati normalan život, gospodarski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta- poručio je gradonačelnik Barišić koji je poduzeo sve potrebne korake iz svoje nadležnosti za provođenje Zaključka Gradskog vijeća o preseljenju zelene tržnice na takozvano malo parkiralište.

str1str2str3str4str5str6str7