Grad Velika Gorica

Vijesti

Uređuju se Vukomeričke gorice

gorice3Kroz Malu Bunu sutra će početi asfaltiranje državne ceste, a u tijeku je i sanacija mosta u istom naselju. Investitor ovih radova su Hrvatske ceste koje rade rekonstrukciju ceste u dužini od 6 kilometara. Paralelno s cestom, radi se i na sanaciji Društvenog doma u centru naselja, a radove je obišao gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

- Ovaj kraj ima velike turističke potencijale i uređenjem centra Male Bune doprinosimo ugodnijem životu ljudi u kraju ali i dolasku brojnih Velikogoričana i Zagrepčana u Vukomeričke gorice. Dodatno se, uz državnu cestu, investicijom iz gradskog proračuna radi i cesta od Ključić Brda do Rasteka, a time će se oživjeti i pješačka staza što će dodatno afirmirati ovaj kraj – izjavio je gradonačelnik Barišić uz napomenu kako ulaganje u Vukomeričke gorice neće stati.

U razdoblju od dvije godine u mjesnom odboru Velika Buna, koji obuhvaća naselja Velika i Mala Buna te Ključić Brdo radilo se na asfaltiranju ulica, uređenju društvenih domova i javnoj rasvjeti.

Tako je u Maloj Buni uređeno krovište i na društvenom i na sportskom domu, saniran je strop u društvenom domu a proširene su i prostorije sportskog doma te je na oba doma stavljena fasada. radovi su bili vrijedni 300 tisuća kuna. U Velikoj Buni su upravo u tijeku radovi na izgradnji vatrogasnog spremišta za koje je Grad kupio potreban materijal, nabavljen je dio namještaja kao i PVC stolarije, a osiguran je i priključak na gradsku vodovodnu mrežu. U Ključić Brdu je izvedeno radova u vrijednosti 300 tisuća kuna i to na krovištu Društvenog doma, fasadi i uređenju unutrašnjosti. Grad je iz svojih sredstava osigurao i rasvjetu kombiniranog igrališta kod osnovne škole u Velikoj Buni, a u ovom su kraju asfaltirane, uz već spomenutu ulicu prema Rasteku, Turopoljska ulica u Maloj Buni, pješačka staza u Ključić Brdu te spojna cesta Mala Buna – Mraclin.

gorice1gorice2gorice4gorice5