Grad Velika Gorica

Vijesti

Ulaganja u mjesne odbore Buševec – Novo Selo, Kuče, Mraclin, Rakitovec, Staro Čiče

dturopolje1Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima danas je obišao radove u mjesnim odborima Donjeg Turopolja. Obiđeni su radovi na sportskim domovima u Buševcu, Kučama i Mraclinu, Društveni dom u Rakitovcu i vatrogasni dom u Starom Čiču. U Buševcu se trenutno uređuje potkrovlje na sportskom domu, a u Kučama je u tijeku adaptacija sustava grijanja dok se u Starom Čiču mijenja stolarija na domu. U Rakitovcu je nedavno završena termo fasada na Društvenom domu, a u Mraclinu je uređen prostor Sportskog doma.

- Mogu naglasiti da nema mjesnog odbora u kojem nisam bio i u kojem ne znam potrebe. U nekim od mjesta smo napravili više, u nekima manje ovisno o prioritetima i samim izvedbenim projektima. Kad govorimo o mjestima u Donjem Turopolju, onda s jedne strane osjećam veliko zadovoljstvo jer smo počeli s radovima na kanalizaciji i opremili smo radnu zonu. No, s druge strane – radovi na kanalizacijskoj mreži su stali jer Hrvatske vode za sada nemaju osigurana sredstva za nastavak projekta iz Programa 305, a Gradsko je vijeće, poznato vam je, stopiralo razvoj radne zone Rakitovec – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska.

U Rakitovcu je početkom godine počeo s radom i Distributivni centar za voće i povrće, a u potpunosti je spremna za prihvat investitora i Radna zona Rakitovec. Nažalost, odlukom Gradskog vijeća, koje nije odobrilo prodaju zemljišta u ovoj Radnoj zoni, projekt je zaustavljen. Grad Velika Gorica je u razdoblju 2010-2012 u formiranje Radne zone Rakitovec i njeno komunalno opremanje (prometnice, vodoopskrba i odvodnja, trafostanica) uložio gotovo 12 milijuna kuna od čega više od polovine tog iznosa izravno iz samog Gradskog proračuna.

- Namjerno opstruiranje prodaje zemljišta u Radnoj zoni Rakitovec izravno je suprotstavljanje proklamiranim intencijama bivše i aktualne Vlade RH o podizanju poduzetničke klime i sveukupnom jačanju hrvatskog gospodarstva kao osnovnim pretpostavkama izlaska iz krize i recesije – poručio je gradonačelnik Barišić.

Priloženo: Pregled radova na odvodnji Donjeg Turopolja i obnovi društvenih domova (PDF)

dturopolje2dturopolje3dturopolje4dturopolje5dturopolje6dturopolje7dturopolje8dturopolje9