- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Završetak tjedna održive energije

Posted By Gorica.hr On 19.06.2012. @ 07:51 In Vijesti | Comments Disabled

energija [1]Edukativnom radionicom o samogradnji solarnih panela danas završava “EU tjedan održive energije u Velikoj Gorici” koji se održavao od 11. do 19. lipnja.

Cilj održavanja tjedna odžive energije je edukacija i podizanje svijesti građana o obnovljivim izvorima energije i potrebi učinkovitijeg raspolaganja energijom. Slijedom potpisa Sporazuma gradonačelnika (Covenant of Mayors) Grad Velika Gorica aktivno je uključen u provedbu Europske energetske strategije (”20-20-20 do 2020.”). Time se naš grad svrstao među više od 300 gradova diljem Europe koji svoje građane tradicionalno u lipnju upozoravaju na klimatske promjene i pozivaju na štedljivost prilikom korištenja energije.

- Općenito nam je važno u Gradu da građani budu svjesni te problematike, da počnu razne aktivnosti jer Grad to ne može nametati nego treba doći od same potrebe građana – objašnjava nam ideju tjedna Marko Ružić, stručni suradnik za zaštitu okoliša.

Jedna od važnijih tema je energetska učinkovitost u zgradarstvu te je za predstavnike vlasnika organiziran seminar na ovu temu.

- Zgradarstvo je najveći potrošač energenata tako da su naše stambene zgrade idealne da se naprave energetski učinkovite i da se smanji emisija CO2 kao što smo potpisali da 20 posto ćemo ju smanjiti do 2020. godine – rekla nam je Gordana Kovačić – Hubak, direktorica GSG V.Gorica.

Najviše interesa građani su pokazali za Sajam energetske učinkovitosti na kojemu su se mogli informirati kako kroz energetsku učinkovitost uštedjeti na računima.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2012/06/zavrsetak-tjedna-odrzive-energije/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/energija1.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal