- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Završetak prve školske godine albanske dopunske škole u Velikoj Gorici

Posted By Gorica.hr On 19.06.2012. @ 13:33 In Vijesti | Comments Disabled

alb1 [1]Podjelom svjedodžbi učenicima, obilježen je kraj programa dopunske nastave za djecu albanske nacionalne manjine u Velikoj Gorici.

Svake subote, proteklih godinu i pol dana, djeca su sa učiteljicom učila albanski jezik i pismo, te kulturu domovine svojih roditelja.

Kraj školske godine bio je emotivan za djecu koja su se rastala sa svojom učiteljicom, ali i za predsjednika Vijeća albanske nacionalne manjine u Velikoj Gorici Memetalija Zenunija – Memya, koji nije mogao suspregnuti suze zahvalivši se gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću na svemu što je učinio za albansku zajednicu u Velikoj Gorici.

- Završila je ta škola. Nadam se da su djeca ponijela nešto sa sobom, da ne zaborave jezik i pismo od kuda dolaze. To je bogatstvo za njih i ovo društvu i čestitam djeci te se nadam da budu primjer u svakoj sredini gdje će djelovati i raditi – rekao je Memetali Zenuni.

Podjeli svjedodžbi nazočio je i Veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Pellumb Qazimi.

- Odgovorno tvrdim da je nacionalna manjina Albanaca integrirana u društvo Velike Gorice i hrvatsko društvo. I ona je vrlo cijenjena i poštovana od strane svih u Velikoj Gorici kao i u cjelini. Odajem veliko poštovanje za Grad Veliku Goricu koji se brine za albansku nacionalnu manjinu – rekao nam je gospodin Qazimi.

Da je tome tako potvrdili su i gradonačelnik Velike Gorice, te zamjenik župana Zagrebačke županije.

- Mi kao Zagrebačka županija smo potpisali sporazum o suradnji s Tiranskim okrugom i naravno da uz prijateljske odnose, suradnju na kulturnom i sportskom planu, želimo i ovaj dio vezan uz školstvo poticati – rekao je Rudolf Vujević.

Svakako je velika i izuzetna suradnja, albanski veloposlanik je često u Velikoj Gorici. Drago nam je da smo prepoznati kao europski grad koji ima veliko i široko srce, prihvaća svakoga, i s ponosom mogu reći da imamo odlične odnose s albanskom manjinom i u tome prednjačimo u Hrvatskoj – rekao je Dražen Barišić.

alb2 [2]alb3 [3]alb4 [4]alb5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2012/06/zavrsetak-prve-skolske-godine-albanske-dopunske-skole-u-velikoj-gorici/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/alb1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/alb2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/alb3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/alb4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/alb5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal