Grad Velika Gorica

Vijesti

Započeo EU tjedan održive energije u Velikoj Gorici

energetskiTiskovnom konferencijom održanom u zgradi Gradske uprave jučer je započeo EU tjedan održive energije u Velikoj Gorici.

Tiskovnoj konferenciji nazočili su gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, njegov zamjenik Stjepan Kos i dr. Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).

Cijeli ovaj tjedan u Velikoj Gorici održava se niz događanja koja imaju za cilj informiranje i edukaciju građana o održivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti, o čemu više možete saznati putem informativnog letka.

- U Europskom parlamentu, potpisao sam u svibnju 2010. “Sporazum gradonačelnika” (Covenant of Mayors) kojim se Grad Velika Gorica aktivno uključio u provedbu EU programa “20-20-20 do 2020.” (20% smanjenje emisija stakleničkih plinova, 20% povećanje udjela obnovljivih izvora energije, 20% povećanje energetske učinkovitosti do 2020. godine). Sporazum našem gradu omogućava da za te potrebe koristimo postojeću infrastrukturu EU komisije – ured Sporazuma gradonačelnika, njihove materijale, razmjenu informacija, kao i da lakše pronalazimo partnere i projekte u kojima ćemo sudjelovati, a koji su financirani sredstvima EU (npr. iz programa Inteligent Energy Europe) – izjavio je gradonačelnik Barišić.