- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Uređuje se velikogorička hitna

Posted By Gorica.hr On 04.06.2012. @ 02:14 In Vijesti | Comments Disabled

hitna1 [1]Velikogorički tjedan zdravlja završio je u subotu predstavljanjem hitne službe, odnosno upoznavanjem građana sa hitnim stanjima, posebice onima koja su specifična za ljetno razdoblje koje je pred nama. Šator Doma zdravlja, pored Tržnog centra, obišao je u subotu i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u pratnji ravnatelja Doma zdravlja Velika Gorica dr. Stjepana Zagorca.

U tijeku su i radovi na uređenju velikogoričke Hitne pomoći, gdje bi od 1. srpnja trebala proraditi nova uprava županijske hitne službe. Nakon toga radovi se sele na pedijatriju gdje će se raditi rekonstrukcija kroz cijelo ljeto.

dr. Stjepan Zagorac ističe da se kroz posljednjih desetljeća dom samo održavao, a sada se kreće s radovima koji bi trebali dati više prostora i bolju organizaciju za Dom zdravlja.

– Županijska hitna služba je ove godine formirana i do 1. srpnja se mora preseliti u Veliku Goricu i uredski prostor se radi upravo za njih, ali istovremeno razmišljamo i o širenju samog prostora za hitnu medicinu. Premještanjem i dogradnjom sjevernog kraka riješili bi taj problem – kaže dr. Zagorac.

Proširenjem sjevernog kraka bi se riješio problem kabineta za rendgen koji više nije adekvatan, a otvorio bi se prostor od par stotina kvadrata da se napravi kvalitetna hitna. Ne samo prostorno već i organizacijski, kadrovski i opremom koja bi zadovoljavala najmodernije potrebe hitne medicine.

hitna2 [2]hitna3 [3]hitna4 [4]hitna5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2012/06/ureduje-se-velikogoricka-hitna/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/hitna1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/hitna2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/hitna3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/hitna4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/hitna5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal