Grad Velika Gorica

Vijesti

Rotary klub se zalaže za povratak rodilišta u Velikoj Gorici

rotaryDamir Kotrman novi je predsjednik Rotary kluba Velika Gorica. Simboličnom primopredajom lanca dužnost mu je predao dosadašnji predsjednik Zlatko Tiban.

Rotarijanci su u protekloj godini, kao i ranijih, proveli nekoliko humanitarnih akcija. Za božićne blagdane darivali su elektroničku opremu Centru za socijalnu skrb i Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Odjel fizikalne terapije za djecu na Srebrnjaku klub je pomogao s deset tisuća kuna, a pri završetku je i obnova kuće obitelji Črnko iz Čičke Poljane koji su stradali u poplavi 2010. godine.

- U ovoj godini prvi puta smo i domaćini dvoje mladih Amerikanaca koji pohađaju gimnaziju u V.Gorici i brinemo za njihov boravak, a dvoje mladih iz goričke gimnazije je u Americi. Jedan srednjoškolac tamo namjerava nastaviti i studij, a mi ćemo u sljedećoj godini primiti i jednog afroamerikanca koji će pohađati goričku gimnaziju – rekao je Zlatko Tiban.

Za svoj mandat Kotrman najavljuje osnaživanje članstva koje se nakon 9 godina rada kluba zaustavilo na brojci od 14 rotarijanaca. U narednom periodu najviše napora će usmjeriti u prikupljanju sredstava za velikogorički Dom zdravlja, naročito odjel pedijatrije. Već sada je prikupljeno 50 tisuća kuna s namjerom da se prikupe sredstva i za ultrazvuk.

- Tu je i pokretanje inicijative za povratak rodilišta u Velikoj Gorici koje je bilo prisutno do 1969. godine. Kao šesti grad po veličini u Hrvatskoj sigurno zaslužujemo barem izvanbolničko rodilište koje bi pripomoglo u rađanju novih Goričana – zaključio je Kotrman.