Grad Velika Gorica

Vijesti

Ribarska kuća na jezeru Ježevo

ribarska1Dugogodišnja nastojanja članova Športsko-ribolovne udruge “Odra”, da se izgradi ribarska kuća na jezeru Ježevo, konačno će biti ostvarena.

Grad Velika Gorica nedavno je otkupio zemljište na jugoistočnoj strani jezera, te ga je današnjim potpisivanjem Ugovora dao na korištenje ŠRU “Odra” koje će na toj parceli izgraditi ribarsku kuću. Ugovor su danas u Novom Čiču potpisali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i predsjednik ŠRU “Odra” Ivan Meštrović.

Izgradnja ribarske kuće obilježava početak uređenja jezera Ježevo i njegovo pretvaranje u športsko-rekreacijski centar. Da Ježevo ima veliki turistički potencijal i da bi moglo postati omiljeno izletište Goričana, pokazali su danas članovi ŠRU “Odra” pripremivši za svoje goste ribičke specijalitete.

Gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec obišli su danas i uređenu staru pučku školu u Novom Čiču, koju su zajednički obnovili Grad Velika Gorica i mještani Čiča. Upravo će taj prostor biti središnje mjesto događanja manifestacije “Ivanje u Čiču”, koja se održava ovog vikenda.

ribarska2ribarska3ribarska4ribarska5