Grad Velika Gorica

Obavijesti

Poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice

graduprava11Na temelju članka 6. Zakona o kulturnim vijećima („Narodne novine“ 48/04 i 44/09) te članka 4. Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice (Službeni glasnik GVG /04) Gradonačelnik Grada Velike Gorice objavljuje

P O Z I V
za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice

Pozivaju se institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor članova Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice.
Kulturno vijeće ima pet članova. Ustanove i udruge s područja Grada Velike Gorice koje se bave kulturnim djelatnostima predlažu po jednog člana za područja:
• knjižnične djelatnosti, knjige i nakladništva,
• muzejsko-galerijske djelatnosti i likovne umjetnosti,
• glazbe, glazbeno-scenske i dramske umjetnosti,
• kulturno-umjetničkog amaterizma,
• zaštite i očuvanja pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara.

Za člana Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice predlažu se kulturni djelatnici i umjetnici koji svojim dosadašnjim djelovanjem i poznavanjem problema s područja kulture i umjetnosti za koje se predlažu mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva zbog kojih je Kulturno vijeće osnovano.
Član Kulturnog vijeća ne može biti osoba koja ima udio u vlasništvu ili sudjeluje u upravljanju pravne osobe koja obavlja djelatnosti u kulturi iz područja Kulturnog vijeća kao i njihov zaposlenik.
Na temelju prispjelih prijedloga Gradonačelnik Grada Velike Gorice donijet će odluku o imenovanju predsjednika i članova Kulturnog vijeća. Članovi Kulturnog vijeća imenuju se na četiri godine.

Prijedlozi kandidata za članove Kulturnog vijeća dostavljaju se do 29.06.2012. na e-mail adresu: kultura@gorica.hr ili na adresu:

Grad Velika Gorica
Upravni odjel za društvene djelatnosti,
školstvo i predškolski odgoj
Trg kralja Tomislava 34,

Prijedlozi kandidata za članove Kulturnog vijeća dostavljaju se na posebnim obrascima koji se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj ili na web stranici www.gorica.hr

Priloženo:

Obrazac za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice (MS Word)

Obrazac za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice (PDF)