Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvorene Goričke večeri

goricke1Premijerom plesne predstave “WoMen”, izložbom fotografija Renata Glogovčana i revijom Turopoljskih mažoretkinja započele su ovogodišnje Goričke večeri u organizaciji Grada Velike Gorice i Pučkog otvorenog učilišta.

Goričke večeri 2012. otvorio je gradonačelnik Dražen Barišić, a otvorenju su nazočili i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt, te brojni drugi uzvanici.

- Važnost Goričkih večeri koje traju dugi niz godina nije potrebno naglašavati, jasno je da su one dio identiteta naše Velike Gorice i svake godine opravdavaju svoj cilj – a to je okupljanje brojnih programa, prikazivanje onoga što Velika Gorica može ponuditi u kulturnom smislu i pružanje sadržaja našim Goričanima. Lipanj je bogat događanjima, od Goričkih večeri do raznih sportskih manifestacija (Alpas kup), Ivanja u Buševcu i Čiću, tu nam je i kraj školske godine. Bogati smo kulturnom i tradicijom i to nas svrstava uz druge prednosti koje imamo u grad poželjan za život – izjavio je na otvorenju gradonačelnik Dražen Barišić.

Predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt izrazila je zadovoljstvo što se nastavlja tradicija Goričkih večerin naglasivši kako time time Gorica pokazuje da razvija kulturnu scenu u svim segmentima, od folklora, kazališta, modernog plesa, glazbe.

Detaljan program Goričkih večeri 2012. možete pronaći ovdje.

goricke2goricke3goricke4goricke5