Grad Velika Gorica

Vijesti

Obilježen Dan gradske četvrti Braća Radić

bradic1Tijekom protekla dva dana, 11. i 12. lipnja 2012. obilježen je Dan gradske četvrti Braća Radić. Jučer su tako položeni vijenac i svijeće pod bistu Stjepan Radića na gradskom trgu koji nosi njegovo ime, a danas je održana Svečana sjednica Vijeća gradske četvrti.

Svijeće i vijenac pod bistu Stjpana Radića uz članove Vijeća gradske četvrti, položili su i zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos i predsjednik HSS-a Velike Gorice Vlado Horina koji se u prigodnom govoru osvrnuo na životni put i nauk braće Radić.

Živko Šimunović, predsjednik Vijeća gradske četvrti Braća Radić na svečanoj sjednici podnio je izvješće o radu Vijeća. Podsjetio je i kako je u proteklom razdoblju dovršeno nekoliko projekata na području ove gradske četvrti, poput izgradnje Trga Sv. Petra i Pavla, rekonstrukcije toplane u Vidrićevoj ulici, uređenja pročelja i krovišta na stambenim zgradama, kao i postavljanje pristupne rampe za osobe s invaliditetom na ulazu u zgradu na Trgu Stjepana Radića u kojoj živi obitelj Kasunić.

Kao dugogodišnji glavni problem gradske četvrti Šimunović je naveo ulicu Kneza Porina, te potrebu za uređenjem Doma kulture.

bradic2bradic3