Grad Velika Gorica

Vijesti

Dino Bošnjak - velika nada velikogoričke atletike

bosnjak3Da Velika Gorica svakim danom sve više postaje grad sporta, svjedoče i rezultati koje velikogorički sportaši postižu na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Jedan od njih je i mladi atletičar Dino Bošnjak kojega su u prostorima Gradske uprave primili gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Ervin Kolarec.

Dino je ove godine srušio čak tri hrvatska juniorska rekorda – na 3, 5 i 10 kilometara.

- Otišli smo na prvu utrku u Sloveniju, na 10 km, tamo sam na svoje iznenađenje srušio rekord Hrvatske star 13 godina. Sljedeća trka je bila u Rijeci na tri kilometra, rekord sam tamo rušio za sekundu. I bilo je onda realno da će past rekord na 5 km. Po lošem vremenu u Slovenj Gradecu sam istrčo 14:20 i za šest sekundi srušio rekord – kaže Dino Bošnjak.

Na promoviranju Velike Gorice u svijetu čestitali su mu gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Ervin Kolarec.

- Kad netko tako iskoči, ruši rekorde stare po nekoliko godina, iskoristi normu za svjetsko prvenstvo i promicatelj našega grada onda to doista zaslužuje pažnju i potrebu da vam se zahvalimo – rekao je gradonačelnik Barišić mladom trkaču.

- Prije dvije godine smo po uzoru na velike gradove koji imaju vrhunske sportaše uveli stavku za vrhunski sport. Zajednica sportskih udruga bi trebala razmišljati da vaš klub uđe u sustav toga financiranja – rekao je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

bosnjak4