Grad Velika Gorica

Vijesti

Blagoslovljeno novo gradsko groblje

groblje1Dekan Velikogoričko odranskog dekanata vlč. Josip Ružman danas je blagoslovio novo velikogoričko groblje u Kušancu. Uz vlč. Ružmana blagoslovu su nazočili i ostali svećenici goričkog dekanata, kao i gradski čelnici.

Ovime je groblje u potpunosti spremno za prve ukope, koje prema procjenama, Vg Komunalac kao upravitelj groblja očekuje sljedećeg tjedna.

Groblje Kušanec nalazi se na južnom dijelu administrativnog područja Grada Velike Gorice, cca 4 km od urbanog dijela grada Velike Gorice uz državnu cestu koja povezuje Veliku Goricu i Pokupsko. Do njega se može doći javnim prijevozom, putem linija koje prometuju na relaciji prema Velikoj Buni, prema Mraclinu i prema Kozjači.

Prije blagoslova u gradskoj je upravi održana i konferencija za medije na kojoj je predstavljen cijeli projekt groblja. – Ukupna planirana površina obuhvata cijelog kompleksa groblja je cca 24,178 ha, dok površina prve faze iznosi cca 11,952 ha.Grad Velika Gorica započeo je s izgradnjom novog groblja u Kušancu 2009. godine, dio nabave proveden je u 2010., određeni dio radova u 2011., a u ovoj godini groblje se gradi iz sredstava kredita. Velika Gorica nakon 150 godina dobiva novo groblje koje se, istina, gradi u fazama, ali je već sada dosadašnjom izgradnjom spremno za ukope- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Predviđeno je ukupno 25 657 grobnih mjesta i to klasičnog ukopa s travnatim terenom, klasični ukop s kamenim okvirima, klasične grobnice s kamenim okvirima, eliptični gajevi urni te prostor za posipanje pepela.

groblje2groblje4groblje3groblje5