- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Predsjednica Gradskog vijeća susrela se sa vlasnicima poslovnih prostora na Tržnom centru

Posted By Gorica.hr On 25.05.2012. @ 18:42 In Vijesti | Comments Disabled

vesna [1]Jučer je na inicijativu vlasnika poslovnih prostora na tržnom centru Velike Gorice na sastanak udruge Obrtnika i poduzetnika pozvana predsjednica velikogoričkog Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt, koja je i neposredno prije Tematske sjednice Gradskog vijeća obišla obrtnike i poduzetnike koji posluju na tržnom centru.

Tema sastanka bila je ostanak Zelene tržnice u prostoru tržnog centra, problemi oko upisa vlasnika u zemljišne knjige, te nastavak rješavanja agonije koja traje gotovo 15 godina. Obrtnici i poduzetnici su od predsjednice Gradskog vijeća zatražili pomoć u rješavanju svojih problema, jer kako kažu, do sada su bili na mnogo sastanaka sa svim sudionicima u prodaji Velkoma i ništa se nije konkretno napravilo u rješavanju njihovih problema.

Problem upisa vlasništva na nekretninama postoji od same prodaje poslovnih prostora 90-ih godina, stoga je na Tematskoj sjednici Gradsko vijeće osnovalo povjerenstvo koje će prikupiti sve relevantne podatke vezane uz tijek prodaje Velkoma d.o.o. u stečaju (danas Komunalna infrastruktura d.o.o. u stečaju) kako bi se taj slučaj konačno počeo rješavati. Obrtnici i poduzetnici naglasili su kako su svjesni da postoji veliki broj vjerovnika i da su sredstva za naplatu njihovih potraživanja blokirana upravo zbog problema oko prodaje Velkoma i izmještanje zelene tržnica izvan prostora Tržnog centra, ali su istaknuli da je dobar dio tih vjerovnika nakon prodaje Velkoma započeo raditi u drugom Gradskom poduzeću.

Smatraju da obi preseljenjem Zelene tržnice oko 250 obitelji izgubilo prihod i njihova egzistencija bi bila upitna, a to je u ovom trenutku daleko veći problem nego vjerovnici koji rade u gradskim tvrtkama.

Vesna Škare Ožbolt kazala je kako grad neće i ne smije upravo iz navedenih razloga odustati od tužbe koja je pokrenuta protiv prodaje Velkoma, i naglasila kako ovom problemu treba pristupiti na način da se vlasnici poslovnih prostora konačno upišu u zemljišne knjige, te da Zelena tržnica ostane na istom prostoru pod ingerencijom grada.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2012/05/predsjednica-gradskog-vijeca-susrela-se-sa-vlasnicima-poslovnih-prostora-na-trznom-centru/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vesna.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal