Grad Velika Gorica

Vijesti

Predsjednica Gradskog vijeća susrela se sa vlasnicima poslovnih prostora na Tržnom centru

vesnaJučer je na inicijativu vlasnika poslovnih prostora na tržnom centru Velike Gorice na sastanak udruge Obrtnika i poduzetnika pozvana predsjednica velikogoričkog Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt, koja je i neposredno prije Tematske sjednice Gradskog vijeća obišla obrtnike i poduzetnike koji posluju na tržnom centru.

Tema sastanka bila je ostanak Zelene tržnice u prostoru tržnog centra, problemi oko upisa vlasnika u zemljišne knjige, te nastavak rješavanja agonije koja traje gotovo 15 godina. Obrtnici i poduzetnici su od predsjednice Gradskog vijeća zatražili pomoć u rješavanju svojih problema, jer kako kažu, do sada su bili na mnogo sastanaka sa svim sudionicima u prodaji Velkoma i ništa se nije konkretno napravilo u rješavanju njihovih problema.

Problem upisa vlasništva na nekretninama postoji od same prodaje poslovnih prostora 90-ih godina, stoga je na Tematskoj sjednici Gradsko vijeće osnovalo povjerenstvo koje će prikupiti sve relevantne podatke vezane uz tijek prodaje Velkoma d.o.o. u stečaju (danas Komunalna infrastruktura d.o.o. u stečaju) kako bi se taj slučaj konačno počeo rješavati. Obrtnici i poduzetnici naglasili su kako su svjesni da postoji veliki broj vjerovnika i da su sredstva za naplatu njihovih potraživanja blokirana upravo zbog problema oko prodaje Velkoma i izmještanje zelene tržnica izvan prostora Tržnog centra, ali su istaknuli da je dobar dio tih vjerovnika nakon prodaje Velkoma započeo raditi u drugom Gradskom poduzeću.

Smatraju da obi preseljenjem Zelene tržnice oko 250 obitelji izgubilo prihod i njihova egzistencija bi bila upitna, a to je u ovom trenutku daleko veći problem nego vjerovnici koji rade u gradskim tvrtkama.

Vesna Škare Ožbolt kazala je kako grad neće i ne smije upravo iz navedenih razloga odustati od tužbe koja je pokrenuta protiv prodaje Velkoma, i naglasila kako ovom problemu treba pristupiti na način da se vlasnici poslovnih prostora konačno upišu u zemljišne knjige, te da Zelena tržnica ostane na istom prostoru pod ingerencijom grada.