Grad Velika Gorica

Vijesti

Održana tematska sjednica Gradskog vijeća; redovna sjednica opet odgođena

IMG_7939sGradsko vijeće Grada Velike Gorice zasjedalo je danas sa “polovičnim uspjehom”. Tematska sjednica posvećena Velkomu je održana, dok je redovna 25. sjednica prekinuta nakon prve točke zbog nedostatka kvoruma.

Naime, nakon što je Darko Stanilović iz SDP-a položio prisegu i tako u Vijeću zamijenio Tonina Piculu, vijećnici oporbene koalicije napustili su sjednicu. Kako je u vijećnici ostalo samo 13 vijećnika vladajuće koalicije, sjednica je prekinuta i odgođena za sljedeći tjedan.

Na tematskoj sjednici o Velkomu, donesen je zaključak kojim se utvrđuje:

I.

Osniva se Povjerenstvo koje će prikupiti sve relevantne podatke vezane uz tijek prodaje Velkoma d.o.o. u stečaju (danas KOMUNALNA INFRASTRUKTURA d.o.o. u stečaju) u sastavu:

1. DRAŽEN BARIŠIĆ, gradonačelnik
2. VESNA ŠKARE OŽBOLT, predsjednica Gradskog vijeća
3. VESNA FABIJANČIĆ KRIŽANIĆ, vijećnica
4. SNJEŽANA POPOVIĆ MILIĆ, vijećnica
5. IVICA MIKULČIĆ, vijećnik
6. KREŠO HUBAK, vijećnik

Povjerenstvo se obvezuje utvrditi prijedlog daljnjih aktivnosti vezanih uz slučaj Velkom d.o.o. u stečaju (danas KOMUNALNA INFRASTRUKTURA d.o.o. u stečaju) do 01. rujna 2012. godine, te sazvati novu tematsku sjednicu u rujnu 2012. godine.

II.

Obvezuje se Gradonačelnik Grada Velike Gorice da u ime Grada Velike Gorice nastavi spor pri Trgovačkom sudu u Zagrebu u predmetu po tužbi Grada Velike Gorice.

III.

Obvezuje se Gradonačelnik Grada Velike Gorice i Skupština trgovačkog društva VG Komunalac d.o.o. da poduzmu sve potrebne radnje i osiguraju ostajanje tržnice na malo (zelena tržnica) na lokaciji Tržnog centra Velika Gorica.

IV.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.