Grad Velika Gorica

Obavijesti

Natječaj za utvrđivanje liste reda prvenstva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Velike Gorice

Na temelju članka 8. stavka 2. Pravilnika o najmu stanova u vlasništvu Grada Velike Gorice (”Službeni glasnik Grada Velike Gorice” broj 16/2009.) Povjerenstvo za gospodarenje stanovima u vlasništvu Grada Velike Gorice raspisuje

NATJEČAJ
za utvrđivanje liste reda prvenstva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Velike Gorice

1. Pravo na dodjelu stana u najam imaju osobe koje u trenutku podnošenja zahtjeva imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice neprekidno najmanje petnaest (15) godina do dana objavljivanja natječaja, a nemaju riješeno stambeno pitanje.

Osobama koje nemaju riješeno stambeno pitanje smatraju se osobe:
- koje na području Grada Velike Gorice odnosno na području Republike Hrvatske nemaju u vlasništvu useljivu kuću ili stan kao ni članovi njihova obiteljskog domaćinstva,
- koje ne koriste odgovarajući stan na temelju ugovora o najmu stana sklopljenog na neodređeno ili određeno vrijeme, kao ni članovi njihova obiteljskog domaćinstva i
- čija ukupna prosječna primanja po članu obiteljskog domaćinstva ne prelaze 70% prosječne mjesečno isplaćene neto plaće po zaposlenom u pravnim osobama Republike Hrvatske u prethodnoj godini.

2. Pravo na dodjelu stana u najam ne može ostvariti osoba ili član njenog domaćinstva, koji su se doveli u nepovoljan stambeni status prodajom ili darovanjem obiteljske kuće ili stana unatrag 15 godina.

3. Rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu stana u najam je 15 dana računajući od dana objave natječaja u dnevnom tisku.

4. Zahtjevi s propisanim ispravama kojima podnositelj zahtjeva dokazuje ispunjavanje uvjeta za davanje stana u najam podnose se Povjerenstvu za gospodarenje stanovima u vlasništvu Grada Velike Gorice, Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34.

5. Zahtjev za davanje stana u najam treba sadržavati opće podatke o podnositelju zahtjeva i članovima obiteljskog domaćinstva:
- ime i prezime, srodstvo s podnositeljem
- adresa stanovanja
- stambeni status
- popis priložene dokumentacije
- vlastoručni potpis podnositelja zahtjeva.

6. Mjerila za utvrđivanje liste reda prvenstva za dodjelu stana u najam i isprave kojima se ona utvrđuju su:

A) Stambeni status

1. podstanar

DOKAZ: ugovor o najmu stana ili kod javnog bilježnika ovjerena izjava podnositelja zahtjeva i dvaju svjedoka – susjeda o stambenom statusu na adresi stanovanja;

2. osoba koja stanuje kod roditelja ili kod supružnikovih roditelja, a stan ne odgovara potrebama obiteljskog domaćinstva

DOKAZ: ugovor o najmu stana ili ugovor o kupoprodaji stana, odnosno isprave
kojima se dokazuje vlasništvo kuće ili stana.

Osim navedenih isprava podnositelj zahtjeva dužan je priložiti izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika da on i članovi njegova obiteljskog domaćinstva nemaju u vlasništvu useljivu kuću ili stan na području Republike Hrvatske.
U izjavi trebaju biti navedena imena i prezimena podnositelja zahtjeva i svih članova obiteljskog domaćinstva podnositelja.

B) Socijalno-zdravstveni status

1. ukupna prosječna mjesečna primanja po članu obiteljskog domaćinstva ostvarena u prethodnoj godini (sve vrste prihoda svih članova obiteljskog domaćinstva)

DOKAZ: potvrda o isplaćenoj plaći od 01. 01. do 31. 12. 2011. godine.; potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje o isplaćenoj mirovini za prethodnu godinu ili mirovinski odresci; potvrda Zavoda za zapošljavanje o privremenoj nezaposlenosti.

Osim navedenih isprava podnositelj zahtjeva dužan je za sve članove obiteljskog domaćinstva priložiti i uvjerenje o poreznom zaduženju Porezne uprave, Ispostava Velika Gorica.

2. broj članova obiteljskog domaćinstva

DOKAZ: rodni listovi, vjenčani listovi i uvjerenja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijske uprave Velika Gorica o prijavi prebivališta.

3. trajna nesposobnost za rad

DOKAZ: pravomoćno rješenje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

C) Vrijeme prebivanja podnositelja zahtjeva na području Grada Velike Gorice

DOKAZ: uvjerenje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijske uprave Velika Gorica o prebivalištu.

D) Sudjelovanje u Domovinskom ratu podnositelja zahtjeva ili članova obiteljskog domaćinstva

DOKAZ: uvjerenje Ministarstva obrane Republike Hrvatske odnosno Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Isprave i drugi dokazi moraju biti originali ili ovjerene fotokopije te ne smiju biti stariji od šest mjeseci.

7. Mjerila se vrednuju i izražavaju u bodovima utvrđenim Pravilnikom o najmu stanova u vlasništvu Grada Velike Gorice, a za bodovanje će se uzeti u obzir okolnosti i činjenice koje postoje posljednjeg dana natječaja.

8. Nakon isteka roka za njihovo podnošenje Povjerenstvo za gospodarenje stanovima u vlasništvu Grada Velike Gorice razmatrat će i bodovati zahtjeve, te utvrditi prijedlog liste reda prvenstva.

9. Ako neke činjenice i okolnosti važne za bodovanje nije moguće utvrditi iz propisane i priložene dokumentacije, podnositelj zahtjeva dužan je na poseban poziv donijeti dodatno zatraženu dokumentaciju.

10. Zahtjeve podnesene izvan roka natječaja i one uz koje nisu priloženi svi dokazi Povjerenstvo će zaključkom odbaciti kao nepravodobne, odnosno nepotpune.

Zahtjeve osoba koja ne ispunjavaju uvjete iz točaka 1. i 2. ovog natječaja Povjerenstvo će odbiti kao neosnovane.

11. Nakon bodovanja zahtjeva, a najkasnije u roku od 3 (tri) mjeseca od zadnjeg dana utvrđenog za podnošenje zahtjeva, Povjerenstvo će utvrditi prijedlog liste reda prvenstva koja će se objaviti na oglasnoj ploči Grada Velike Gorice, Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34.

12. Na dan objave u dnevnom tisku natječaj će biti oglašen i na oglasnoj ploči Grada Velika Gorica, Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34.

13. Poradi potpune informiranosti zainteresiranih osoba cijeni se potrebnim posebno naglasiti da u trenutku raspisivanja natječaja Grad Velika Gorica nema slobodnih stanova za davanje u najam, nego će se prema listi reda prvenstva davati u najam kada se ukažu slobodne stambene jedinice kroz vrijeme koje će vrijediti lista reda prvenstva, a koja će se utvrditi po ovom Natječaju.