Grad Velika Gorica

Vijesti

Izmještanje Zelene tržnice potpisala Vesna Fabijančić Križanić

trznica1Zbog jučerašnje odgode sjednice Gradskog vijeća, na kojoj nije bio nazočan dovoljan broj vijećnika, rasprava o slučaju Velkoma i Zelene tržnice prolongirana je za još tjedan dana. Gradonačelnik Dražen Barišić zbog toga je jutros održao sastanak s predstavnicima prodavača na Zelenoj tržnici, vlasnika poslovnih prostora kao i predstavnika vjerovnika Velkoma.

- Prije svega želim naglasiti da sjednica Gradskog vijeća sigurno nije odgođena zbog mene. Ja sam za nju bio spreman, a to što vijećnici nisu došli, posebice vijećnici oporbe, na čiji je zahtjev formalno sjednica i sazvana, dovoljno govorio o neozbiljnosti političkih aktera našega grada. Moj je cilj da se problem riješi i da se pritom zaštite i interesi vas, Grada i građana Velike Gorice, za razliku od vijećnice Fabijančić Križanić koja pokušavajući mene optužiti za navodno pogodovanje Željku Žužiću, želi skinuti odgovornost sa sebe- ističe gradonačelnik Barišić.

Vesna Fabijančić Križanić, 2009. godine u veljači potpisala je lokacijsku dozvolu kojom omogućava micanje Zelene tržnice: “U prizemlju se izmješta zelena tržnica na vanjski prostor jugoistočno od same građevine, a prostor zelene tržnice pretvara se u jedinstveni trgovački prostor…“ – stoji između ostalog u toj lokacijskoj dozvoli, za koju predstavnici vlasnika poslovnih prostora na Tržnom centru do danas nisu znali.
- Iskreno, rađe bih se bavio razvojnim projektima u gradu, koji bi nam svima donijeli nova radna mjesta i ugodniji život, nego konstantno ispravljao tuđe greške. Sada već u drugom slučaju vijećnica Fabijančić Križanić za svoje postupke pokušava prebaciti odgovornost na nekoga drugoga. Kako je potpisala projekt bioelektrane u prijavi za financiranje iz europskih fondova, tako je potpisala i izmještanje Zelene tržnice iz unutrašnjosti objekta – navodi gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Barišić na najavljenoj sjednici Gradskog vijeća očekivao je kvalitetnu raspravu na temu Velkoma, budući da je veliki broj vijećnika dobro upoznat sa slučajem u kojem su svaki u svom razdoblju vlasti sudjelovali i odlučivali o sudbini tog komunalnog poduzeća.
- Do sljedeće sjednice, koja je zakazana za tjedan dana, nastavit ću svoju komunikaciju s građanima i zainteresiranim subjektima u slučaju Velkoma i Zelene tržnice te očekujem da ćemo imati puno kvalitetnih razmišljanja i činjenica o kojima ćemo zajedno raspravljati na Gradskom vijeću- poručio je gradonačelnik.