Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradska uprava osposobljena za EU projekte

eu1U sklopu obilježavanja Europskog tjedna, koji se održava u od 7. do 12. svibnja 2012. godine, jučer je u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održana tematska tribina pod nazivom “EU – izazovi i mogućnosti”. Na tribini se govorilo o školovanju i zapošljavanju nakon ulaska u Europsku uniju, te korištenju EU fondova.

Na početku tribine podijeljene su diplome polaznicima edukacije pod nazivom „Koordinator pripreme i provođenja projekata Europske unije”. Ovu edukaciju pohađali su zaposlenici gradske uprave i gradskih trgovačkih društava. Diplome je uručio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji je naglasio važnost edukacije na području pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

- Projekte financirane iz EU fondova gledamo kao jedan od temelja razvoja našeg grada, našeg gospodarstva i komunalne infrastrukture. Trenutno sa partnerima iz Hrvatske i Europe radimo na više takvih projekata, i to na području energetskog iskorištavanja krovova javnih zgrada, sakupljanja i gospodarenja otpadom, uređenja pješačkih staza… Ulaganjem u edukaciju naših djelatnika povećat ćemo broj projekata na kojima radimo i kvalitetnije se pripremiti za njih – rekao je ovom prigodom gradonačelnik Dražen Barišić.

eu2