Grad Velika Gorica

Najave

Dani Andautonije 2012.

andautonijaDani Andautonije održavaju se ove godine 5. i 6. svibnja 2012. u Ščitarjevu. Ulaz u Arheološki park tijekom Dana Andautonije je besplatan, a park je otvoren od 12 do 18 sati.

Glavnom temom ovogodišnje manifestacije “Pisanje u Andautoniji” predstavit će se pribor i materijal korišten za pisanje u rimsko vrijeme, a posjetioci će i sami moći isprobati kako se pisalo na raznim materijalima (papirus, vosak, kamen…).

Kao i svake godine, najbogatiji program mogu očekivati oni najmlađi kroz brojne zanimljive radionice i veseli boravak na svježem zraku u igri. Posjetitelji će moći razgledati izložbe, isprobavati kostime, kušati hranu kakvu su spremali rismki stanovnici ovog mjesta u davna vremena te igrati rimske igre. Naravno, uz sve navedeno, veliki i mali moći će razgledati lokaciju nekadašnjeg rimskog grada Andautonije.

Od subote 5. svibnja u zgradi interpretacijskog centra Arheološkog parka, bit će otvorena izložba “Rimski mirisi”, koju će se moći razgledati do kraja ovogodišnje sezone (1.studenog).