Grad Velika Gorica

Vijesti

Susret gradonačelnika Tetova i Velike Gorice

tetovo1Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos primili su danas u službeni posjet izaslanstvo grada Tetova, koje je predvodio gradonačelnik Tetova dr. Sadi Bexheti. Susretu je nazočio i predstavnik albanske nacionalne manjine u Gradu Velikoj Gorici Memetali Zenuni.

Tetovo je grad smješten na sjevorozapadu Makedonije, na obalama rijeke Pene. Na širem gradskom području živi oko 125 tisuća stanovnika, a etničku većinu čine Albanci. U gradu djeluju dva sveučilišta sa više od 12 000 studenata. Grad je nekad bio poznat po velikom tekstilnom kombinatu Teteks, a današnje gospodarstvo temelji se na malim i srednjim poduzećima koja se bave obradom plastike, preradom drva, proizvodnjom građevinskog materijala, obradom metala…

Gradonačelnik Barišić upoznao je dr. Bexhetija sa Velikom Goricom i Turopoljem, te mogućnostima gospodarske, kulturne i sportske suradnje. Dr. Sadi Bexheti, inače zagrebački student, pozvao je gradonačelnika Barišića i najbliže suradnike u posjet Tetovu, gdje bi trebala biti potpisana i povelja o prijateljstvu gradova Tetova i Velike Gorice.

Svojem je gostu, gradonačelnik Barišić kao poklon uručio Turopoljsku podgutnicu.

tetovo2