Grad Velika Gorica

Vijesti

Roditelji na sastanku kod gradonačelnika

vrticiGradonačelnik Dražen Barišić sa zamjenikom Ervinom Kolarcem i pročelnikom Zvonkom Kunićem primio je danas predstavnike roditelja jednog dijela vrtićke djece. Tijekom radnog sastanka roditelji su iznijeli svoje nezadovoljstvo povećanjem cijene na 650 kuna te izrazili nezadovoljstvo uvjetima u samim objektima vrtića.

Od gradskih čelnika zatražili su smanjenje cijene, poboljšanje uvjeta u vrtićima, gradnju novih vrtića, objavu vrtićkih troškova na mjesečnoj razini na web stranicama vrtića kao i uključivanje roditelja u odlučivanje u svim gradskim odlukama koje se odnose na vrtiće.

- Budući da ste nam zahtjeve dostavili sada, mi ćemo ih proučiti i na svaki od njih se pisano očitovati. Poznati su vam razlozi podizanja cijene boravka u dječjim vrtićima. Grad za predškolski odgoj izdvaja 60 milijuna kuna, od toga su roditeljske uplate 13 milijuna. A kad govorimo o uvjetima, mi smo svjesni da ih treba poboljšavati i to konstantno, koliko su financijske mogućnosti, i činimo – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Problem smještajnih kapaciteta nije od jučer, što potvrđuje i činjenica da se o gradnji dječjeg vrtića u Velikoj Mlaki govori već 12 godina. No, tek je ove godine, pokrenuta izrada projektne dokumentacije, koja će biti završena do kraja godine. Nakon toga ostaje pronaći model financiranja izgradnje, za što će biti potrebno 20-ak milijuna kuna- pojasnili su gradski čelnici na današnjem sastanku uz napomenu kako ne treba zanemariti činjenicu da je smještaj velikogoričke djece u dječje vrtiće daleko jeftiniji od smještaja u drugim gradovima približne veličine te da usprkos određenim pomanjkanjima o kojima govore roditelji, u goričkim se vrtićima poštuju zadani standardi. Posebice se to odnosi na brigu i čuvanje djece uz uvođenje trećeg odgojitelja u veće vrtićke skupine.