Grad Velika Gorica

Vijesti

Nikica će uskoro moći sam do stana

kasunic1Grad Velika Gorica još jednim konkretnim projektom nastavio je provoditi Strategiju izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom. Tako je na ulazu u zgradu na Trgu Stjpana Radića izgrađena rampa koja omogućuje nesmetan ulaz osobama u invalidskim kolicima.

Zgrada na Trgu Stjepana Radića odabrana je s razlogom. U njoj živi Nikica Kasunić, učenik osmog razreda koji boluje od teškog oblika mišićne distrofije. Kako ulaz u zgradu nije bio prilagođen osobama s invaliditetom, Nikici je uvelike bilo otežano kretanjem odnosno mogao je ući u zgradu samo uz pomoć odraslih osoba.

Obitelj Kasunić danas us obišli gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, njegov savjetnik za pitanja osoba s invaliditetom Darko Matić, Marica Mirić predsjednica Društva distrofičara Zagreb, te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zvonko Kunić.

- Možemo ovdje biti zadovoljni što smo uspjeli omogućiti obitelji Kasunić da ima životne uvjete kakve i zaslužuju. Posebice da Nikica može samostalno u samom centru grada boraviti, družiti se i socijalizirati se i tako rušiti predrasude i zajedno izgrađivati našu Veliku Goricu – istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Marica Mirić iz Društva distrofičara Zagreb uručila je Nikici prijenostno računalo prilagođeno korištenju osobama s invaliditetom, donaciju Privredne banke Zagreb.

- Ova rampa mijenja kvalitetu života. Ne samo Nikici koji će se osjećati dostojanstvenije nego i njegovoj obitelji. I manji brat i seka mogu mu pomoći i to je velika stvar – rekla je gospođa Mirić.

Nikica bi uskoro trebao dobiti električna kolica čime će mu biti omogućeno da se potpuno sam kreće, odnosno dođe do stana.

kasunic2kasunic5kasunic4kasunic3