Grad Velika Gorica

Vijesti

Dramski studio Pučkog učilišta u Bjelovaru

dramskaTradicionalni susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade održan je ove godine u Bjelovaru u Domu kulture od 27. do 30. ožujka 2012. godine u organizaciji Hrvatskog centra ASSITEJ i Grada Bjelovara.

Na susret u Bjelovar krenula je grupa Dramskog studija POU Velika Gorica u pratnji dviju voditeljica Sandre Toplak i Danjele Faber, kao i djelatnika POU Velika Gorica: ravnateljice Učilišta Barbare Grđan Odrčić, tajnice Učilišta Emice Ljubić, voditelja Odjela za obrazovanje Velimira Džakovića i voditelja tehnike Tomislava Kotrle.

Na susretu je izvedeno 13 predstava dramskih i kazališnih studija iz Šibenika, Osijeka, Rijeke, Pule, Karlovca, Siska, Virovitice, Čakovca, Hvara, Varaždina i Velike Gorice.

Dramski sudio Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica sudjelovao je s predstavom „Petrin petak“ koju je sa svojom grupom djece od 11 do 15 godina uvježbala prof. Ivana Zagorac, prema idejama samih malih glumaca.

Kroz ovu dramsku igru nastalu iz improvizacija koje su spojene u jednu cjelinu polaznici Dramskog studija pokazali su jedan dan u životu tinejđerice Petre, u kojem su se dotakli odnosa profesor-učenik, roditelji-djeca, odnosa među vršnjacima. U predstavi su koristili teatar sjena i glazbene hitove kao dio njihovog svakodnevnog života.