Grad Velika Gorica

Vijesti

Održan humanitarni koncert za obitelj Kos

koncertTamburaški sastav Harmonija u suradnji s vatrogascima DVD-a Buševec jučer je organizirao uspješan humanitarni koncert za pomoć obitelji Kos, čija je kuća sredinom siječnja potpuno izgorjela u požaru.

Na pozornici društvenog doma izmjenjivali su se tamburaši; Harmonija, Alibi, Vranac, Ružmarin i Banderij, a okupljene su pjesmom počastile i članice Ogranka Seljačke sloge iz Buševca. Svirka tamburaša i plemeniti cilj okupio je brojne poklonike tamburaške glazbe, domaće i goste. Prikupljali su se dobrovoljni prilozi, a tome će se pribrojati i sav novac od prodaje pića.

Koncertu je prisustvovao i gradonačlenik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos. Barišić je podsjetio kako je stradaloj obitelji Kos Grad do sad usmjerio oko deset tisuća kuna pomoći, potrebne namirnice, a njihovoj djeci osigurao i besplatne školske udžbenike i pribor.

„Vjerojatno će biti još donacija, što u novčanim sredstvima, materijalu ili radovima. Možemo biti zadovoljni jer su se akciji za pomoć odazvali zasta mnogi i time pokazali da su senzibilizirani pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekao je Barišić.

Peteročlana obitelj Kos trenutno živi u zamjenskoj kući u Buševcu koju im je velikodušno ustupila obitelj Zlatka Rožića, a čim se steknu uvijeti, planiraju povratak na staro mjesto. Tamo gdje je sad zgarište izgradit će novi dom, iako im stare uspomene nitko više ne može vratiti, rekla je Kristina Kos.

Dodajmo kako su novce ovih dana prikupljale i brojne buševske udruge, a ta se brojka sad popela do 35 tisuća kuna.
Pomoći možete i vi na broj žiro računa 3213065405 u Zagrebačkoj banci.