Grad Velika Gorica

Vijesti

Proglašeni najbolji velikogorički sportaši

sportasi1Una Kovačić i olimpijac Giovanni Cernogoraz proglašeni su najboljim velikogoričkim sportašima u 2011. godini, u tradicionalnom izboru Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice.

Najboljom ekipom proglašene su odbojkašice Azene, dok je nagrada za najbolju momčad pripala HNK Gorici.

Nagrađeni sportaš s invaliditetom je Martin Budimir iz Športskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon dok su nade godine Ivan Bastelec iz Streljačkog kluba Turopolje, Dorijan Cvijanović iz Badminton kluba Velika Gorica, Mihaela Blažeka iz Šahovskog kluba Polet, ekipa Rock Mustre iz ARRK Gorica, Karlo Milinković iz Kuglačkog kluba Radnik, kadeti Karate kluba Velika Gorica, Ivan Zvonar iz Maraton kluba Velika Gorica, Dorotea Janković i Karla Resanović iz Judo kluba Pinky, te Alan Filep iz Športke ribolovne udruge Odra.

Sportski djelatnici su Nenad Črnko, Zlatko Kukuruzović, Davor Gmižić i Nenad Vlahovac dok je trener godine donedavni trener HRK Gorica Tomislav Mesarov.

Nagrade za promociju velikogoričkog sporta primili su Šahovski klub Polet iz Buševca, međunarodni turnir za mlade igrače Alpas Cup, te juniori Kuglačkog kluba Radnik.

sportasi2sportasi3sportasi4sportasi5sportasi6sportasi7sportasi8sportasi9

Nogometni savez Velike Gorice odabrao je za trenera godine Ranka Dobrića iz Mraclina, nogometaš godine je Saša Sabljak, kapetan HNK Gorice koja je ujedno i najbolja ekipa godine, dok su nogometne nade Filip Dijanežević i Karlo Igor Majić iz HNK Gorice, Hrvoje Humeljak iz NK Mlake te Luka Povoljnak iz Udarnika.

Nagradu za životno djelo dobio je nogometni trener Silvio Kranjac, koji je nakon dugogodišnje igračke karijere u Radniku, trenirao momčadi Udarnika, Turopoljca, Lomnice i Gradića. Kranjac je nagradu primio iz ruku gradonačelnika Dražena Barišića kojemu je svojedobno bio trener dok je vodio momčad Gradića.

U svom obraćanju nazočnima gradonačelnik Barišić čestitao je sportašima na uspjesima, te najavio otvorenje nove sportske dvorane za ljeto ove godine.