Grad Velika Gorica

Vijesti

Unatoč krizi grad se razvija

ustanove-drustva3Gradonačelnik Dražen Barišić, njegov zamjenik Ervin Kolarec i predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt primili su danas ravnatelje gradskih ustanova i direktore trgovačkih društava u vlasništvu Grada.

Već tradicionalno krajem svake godine gradski čelnici održavaju susret sa čelnim ljudima gradskih ustanova i tvrtki na kojem rekapituliraju učinjeno u godini na izmaku i najavljuju projekte i aktivnosti u novoj godini.

Gradonačelnik Dražen Barišić zahvalio svima na njihovom angažmanu, te podsjetio je na ključne projekte koji su tijekom 2011. započeti u gradu ili su pred svršetkom.

- Nakon dvadeset godina gradimo novu školu na velikogoričkom području, ovih dana započeli smo sa izgradnjom sportske dvorane, radne zone otvaraju svoja vrata investitorima, projektom „Vodoskok“ gradi se sustav vodoopskrbe i odvodnje, obnovljena je vodosprema na gradskom vodotornju… Unatoč teškoj godini grad se ubrzano gradi i razvija, a tako ćemo nastaviti i u 2012. godini – rekao je gradonačelnik Barišić.

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec podsjetio je kako najveći dio gradskog proračuna odlazi za društvene djelatnosti, a samo za vrtiće Grad Velika Gorica izdvaja 59 milijuna kuna.

Predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt rekla je kako unatoč krizi, Velika Gorica u boljoj situaciji od gradova slične veličine.

- Politička situacija u gradu je stabilna, a Velika Gorica nije opterećena dugovima poput nekih drugih gradova – rekla je Škare Ožbolt.

ustanove-drustva2