Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić: Godina investicijskog zamaha

drazen-govorU svom govoru na Svečanoj akademiji povodom Dana grada, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić osvrnuo se na godinu na izmaku i najavio planove za 2012. godinu.

Gradonačelnik je rekao kako unatoč teškim gospodarskim prilikama u Hrvatskoj i svijetu, Veliku Goricu u 2011. godini obilježio je investcijski zamah, koji će se nastaviti i u idućoj godini. Preduvjet za to bila je izgradnja prometne infrstrukture na širem gradskom području.

- Grad je imao izuzetno dobru suradnju i s Vladom Republike Hrvatske koja je prepoznala potrebe građana i dobro postavljene projekte gradske uprave. Tako je u investicijski zamah sigurno ušla i gradnja škole u Novom Čiču, koja je započela, a financira se sredstvima Vlade Republike Hrvatske, kao što je dobro iskorišteno i od Vlade darovano zemljište u radnoj zoni Rakitovec na kojem je izgrađen i završen Distributivni centar za voće i povrće sa hladnjačom. Siguran sam i da će suradnja s novom vladom biti jednako dobra, jer Veliku Goricu više nitko ne može zaobići, prevažan smo motor, ne samo za Zagrebačku županiju, nego i za cijelu Hrvatsku – rekao je Barišić.

- Iduću godinu obilježit će dovršetak nekih od kapitalnih projekata: završit ćemo izgradnju trenažne sportske dvorane; novo groblje u Kušancu bit će u funkciji, s radom će započeti i Distributivni centar za voće i povrće. Otvaranjem naše prve radne zone, Radne zone u Rakitovcu okrenut ćemo novu stranicu gospodarskog razvoja našeg kraja. Domaćim i inozemnim investitorima omogućit ćemo ulaganje u Veliku Goricu, a time i otvaranje novih radnih mjesta za naše sugrađane – najavio je gradonačelnik Barišić