Grad Velika Gorica

Vijesti

Sanacija prometnica na širem gradskom području

ceste1Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima i ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Ivan Mikulčić obišli su sanirane prometnice na području Posavine i Vukomeričkih gorica.

Ceste u Posavini sanirane su u duljini od 6,5 kilometara, a vrijednost izvedenih radova je veća od 3,5 milijuna kuna. Na području Vukomeričkih gorica izvode se radovi na cesti Mala Buna – Šiljakovina – Kozjača u duljini 2100 metara, a sanirano je i klizište u Kozjači.

- Obišli smo značajni dio koji je svakako trebalo napraviti i obilježiti kako bi javnost vidjela da se sredstva koja su akumulirana u proračunu Zagrebačke županije i Velike Gorice utrošena na onim mjestima gdje je to bilo potrebno. Posebno nam je drago da je to bilo u Posavini koja je prošle godine stradala u poplavama i da su sanirane one prometnice koje su od ključnog interesa – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Ivan Mikulčić izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa Gradom Velikom Goricom, te podsjetio kako će od iduće godine gradovi Velika Gorica i Samobor preuzeti upravljanje županijskom cestama na svojim područjima.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Šiljakovina Stjepan Rak rekao je kako je sadašnja velikogorička gradska uprava u vrlo kratkom vremenu unaprijedila komunalni standard na području Vukomeričkih gorica jer osim sanacije prometnica, žiteljima ovog kraja omogućila je i priključenje na vodovod.

ceste2ceste3ceste4ceste5