Grad Velika Gorica

Vijesti

Počinje gradnja sportske dvorane

sIMG_8786Otklonjene su posljednje pravne prepreke i još ove kalendarske godine počinje gradnja sportske trenažne dvorane u Velikoj Gorici.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da su Grad Velika Gorica i Gradnja Osijek d.o.o. sklopili sudsku nagodbu o gradnji sportske trenažne dvorane. Time su skinute posljednje nedoumice i strahovanja o projektu koji smo zacrtali u našem četverogodišnjem mandatu. Napominjem, da, osim nažalost izgubljenog vremena zbog sudskih sporova, Grad Velika Gorica ne snosi nikakve dodatne financijske troškove. Slijedom navedenog nema više nikakvih „repova“ te je ovaj postupak proveden transparentno i zakonito i kao što sam govorio od početka: „Dvorane će biti, ali će biti po zakonu“ – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Cijena vrijednosti radova na sportskoj dvorani ukupne bruto površine 3.378 m2 iznosi 14.439.492,44 kuna + PDV, a sredstva su osigurana kreditom Hrvatske poštanske banke. Radovi na dvorani započet će do kraja 2011. godine, rok izgradnje je 200 kalendarskih dana te bi u ljeto 2012. godine gorički klubovi mogli useliti u svoj novi dom.

- Znam da će ovakvim raspletom najsretniji biti naši sportaši koji već dugi niz godina čekaju svoj objekt u kojem će moći trenirati i igrati utakmice. I ovom prilikom zahvaljujem im se na strpljenju te im želim još bolje rezultate u budućnosti, u našoj novoj gradskoj sportskoj dvorani – ističe gradonačelnik Barišić.