Grad Velika Gorica

Vijesti

Vijećnici odbacili investiciju od 18 milijuna kuna

vijece2904Gradonačelnikov prijedlog Gradskom vijeću da se raspiše natječaj za prodaju zemljišta u zoni poslovne, pretežito trgovačke namjene na ulasku u Veliku Goricu, vijećnici vladajuće koalicije (HDZ-HSS-HSP-DC) odbacili su bez obrazloženja, iako su upravo oni izglasali proračun u kojem je i predviđena stavka punjenja od 11 milijuna kuna putem prodaje gradskog zemljišta.

Vijećnici manjinske koalicije (SDP-HNS-HSLS) bili u suzdržani prilikom glasanja, ističuću u svojim istupima zbunjenost događanjima na sjednici Gradskog vijeća.

Za kupnju spomenutog zemljišta interes je pokazalo više domaćih i stranih investitora koji su u Grad uputili i pisma namjere, no većina vijećnika nije imala sluha za investicije u svom gradu.
Nisu imali ni komentara na gradonačelnikove argumente za prodaju, pa je gradonačelnik Dražen Barišić na konferenciji za novinare istaknuo sumnju kako vijećnici njegov prijedlog nisu podržali jer su izmanipulirani.

Ovakvom odlukom dio vijećnika zaustavio je investicije u Velikoj Gorici, te punjenje i uravnoteženje gradskog proračuna.
Gradonačelnik Barišić predložio je prodaju zemljišta po početnoj cijeni od 950 kuna po četvornom metru, što je više od procjene koju je napravila Porezna uprava, koja je procijenila početnu cijenu na 750 kuna.

- Velika Gorica je u investicijskom zamahu. U grad su došle i doći će velike investicije – Lidl, Unikomerc uvoz su poslovni subjekti koji su već otvorili svoje objekte, dolazi logistički centar Hrvatske pošte, gradi se novi terminal Zračne luke, završava se prometna infrastruktura – autocesta, istočna obilaznica…s takvim predispozicijama koje Gorica ima i vodeći se Vladinim programom oporavka gospodarstva, želim kao odgovorni gradonačelnik učiniti sve za dolazak još većeg broja investitora. Prodaje zemljišta po cijeni od 950 kuna po mom sudu je dobra odluka. Dvije su mogućnosti: prodati zemljište zainteresiranim investitorima, dobiti u Gorici novi poslovni subjekt i nova radna mjesta, prihodovati novac u gradski proračun ili ostaviti zemljište da zjapi prazno. Odlukom o investicijama podržavamo i Vladina nastojanja privlačenja investitora i gospodarskog oporavka RH. Moramo biti odgovorni prema građanima Velike Gorice, jer je svako novo radno mjesto vrlo važno – istaknuo je gradonačelnik.