Grad Velika Gorica

Vijesti

Radno otvorenje Matičine čitaonice Velika Mlaka

matica-hrvatskaU ponedjeljak,10. listopada održano je radno otvorenje Matičine čitaonice Velika Mlaka. Matičina čitaonica nalazi se u prostorijama Zadružnog doma u Velikoj Mlaki i od jučer je otvorena za potrebe mještana Velike Mlake, ali i mještana susjednih naselja kao i same Gorice od 9.00 do 12.00 sati.

Prisutne je pozdravio predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Velika Gorica i voditelj čitaonice i Kulturnog centra Stjepan Rendulić te u svom govoru objasnio kako će takva ustanova služiti za kulturne potrebe građana Velike Mlake, susjednih mjesta i Gorice, a naročito kada počne djelovati Kulturni centar. Tako će biti organizirana razna predavanja, predstavljanja djelatnika iz kulture i gospodarstva te prigodne izložbe.

Između ostalog gospodin Rendulić obrazložio je nastanak organiziranja Čitaonice te zahvalio PZ Napredak koja se odrekla zarade od najma prostora u kojem je smještena Čitaonica i pohvalio svijest zadrugara o potrebi osnivanja ovakve kulturne ustanove.

Nakon ovog radnog otvorenja predviđa se i svečano otvaranje s istaknutim dužnosnicima Matice hrvatske, Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

-Za djelovanje Čitaonice i Kulturnog centra potreban je ljudski rad i dosad je angažirano jedanaest volontera, a očekuje ih se još- naglasio je voditelj čitaonice i Kulturnog centra Stjepan Rendulić

Osim njega prisutne je pozdravila i Mirjana Kurilovčan, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Velike Mlake te govorila o značaju i vrijednosti Čitaonice i Kulturnog centra za Veliku Mlaku i cijeli Grad Veliku Goricu.
Govorila je o vrijednosti knjige kao medija u kulturi jedne sredine te izrazila želju da Čitaonica što prije proradi i navečer te i da Kulturni centar proradi u svojoj punini.

Zahvalila se na aktivnosti pri organiziranju Čitaonice i Kulturnog centra Stjepanu Renduliću te mu za Čitaonicu poklonila komplet knjiga za djecu.

Nakon pozdravnih govora nastavljeno je druženje uz skromno osvježenje.