Grad Velika Gorica

Vijesti

Posjećen jubilarni Gastro

gastro1Jubilarni deseti Gastro Turopolja održan je jučer u prostorima velikogoričkog srednjoškolskog centra. Tradicionalna izložba gastronomske ponude ugostitelja s područja grada privukla je veliki broj zainteresiranih Velikogoričana, gostiju i uzvanika.

Gastru su tako nazočili Branko Bačić, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Željko Lenart – državni tajnik u Ministarstvu turizma, županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel, saborski zastupnici Marijana Petir i Goran Beus Richembergh, te brojni drugi.

Cjelodnevni program započeo je još u prijepodnevnim satima nastupima kulturno-umjetničkih društava, ponudom suvenira, slastica i tradicionalnih jela po promotivnim cijenama, te turopoljskim ručkom za posjetitelje.

Održan je i veliki kulinarski dvoboj u kojem su svoja umijeća u kuhanju odmjerili s jedne strane gradonačelnik Dražen Barišić, njegov zamjenik Stjepan Kos i Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice. Njima su se suprotstavili radijski voditelj Trpimir Vicković Vicko, pjevačica Marina Tomašević i glumac Vedran Mlikota.

gastro5

Stručni Podravkin žiri kušao je pripremljene faširance s prilogom, te desert i zaključio kako su obje ekipe napravile ukusna jela, pa su ostali izjednačeni.

Na Gastru su proglašene i najbolje kulinarske prezentacije velikogoričkih restorana. Prva nagrada pripala je restoranu “Odranski ribič”, druga Srednjoj strukovnoj školi, a treća restoranu “Grof”.

Po prvi put dodijeljene su nagrade za nabolju kavu u gradu i najbolji caffe bar. Prema glasovima Velikogoričana putem internet ankete, najbolja kava pije se u caffe baru “Passage”, dok je “Lobby Bar ” dobio nagradu kao najbolji kafić u Velikoj Gorici.

gastro2gastro3gastro9gastro4