Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvoren i blagoslovljen trg uz crkvu Sv. Petra i Pavla

trgsvpp 029Novoizgrađeni trg pored crkve Sv. Petra i Pavla danas je otvoren prigodnom svečanošću. Trg je blagoslovio msgr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Svečanosti otvaranja nazočili su brojni uzvanici, kao i župljani velikogoričke Župe Svetog Petra i Pavla. Uz gradonačelnika Dražena Barišića i njegove zamjenike Stjepana Kosa i Ervina Kolarca, otvaranju su nazočili i saborski zastupnik Ivan Šuker, predsjednik Vijeća Gradske četvrti “Braća Radić” Živko Šimunović, gradski vijećnici, ravnatelji gradskih ustanova…

Radovi su trajali 60 dana, a njihova je vrijednost 1,2 milijuna kuna. Izvođač radova bio je VG Komunalac. Izgrađeni su pješačka staza, javna rasvjeta, oborinska kanalizacija, te parkiralište sa 19 parkirališnih mjesta. Uređene su zelene površine, postavljene su klupe i koševi za smeće.

- Današnjim otvorenjem ovog trga dokazujemo da vodimo računa o uređenju našeg grada i potrebama građana i vjernika. Dokazuje to i nagrada za najuređeniji grad kontinentalne Hrvatske koju smo primili prije neki dan na Danima Hrvatskog turizma, nagradu Zeleni cvijet sa zlatnom vrpcom. Ovaj trg postat će svojevrsna šetnica u ovom dijelu grada, a predstoji nam, jasno, i šetnica u samom centru, Zagrebačkom ulicom – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

- Prilika je ovo da zahvalim i biskupu Šašku i Crkvi što nam je darovala zemljište u Novom Čiču za izgradnju nove osnovne škole. I mi kao Grad sudjelujemo u razvoju vjerskih sadržaja i objekata te smo uložili u uređenje mnogih od njih. Trenutno se radi na obnovi stare crkve u Novom Čiču. Dobru i kvalitetnu suradnju nastavit ćemo i dalje – dodao je Barišić.

trgsvpp 028trgsvpp 017trgsvpp 022trgsvpp 033