Grad Velika Gorica

Vijesti

' I ja sam eko'

eko1U sklopu Dječjeg tjedna, u petak je održana akcija pod nazivom „ I ja sam eko“. Projekt je osmislio učenik Martin Busak iz Centra za odgoj i obrazovanje te je ideju predstavio članovima Dječjeg gradskog vijeća.

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća, Perica Meštrović, učenik 7. razreda OŠ Eugena Kumičića, projekt je predstavio UO za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj te predstavnicima svih velikogoričkih osnovnih škola, koji su rado podržali ideju učenika Martina.

Cilj projekta je bio zamijeniti plastične vrećice platnenima. UO za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj Grada Velike Gorice nabavio je 500 komada platnenih vrećica koje su bile podijeljene velikogoričkim osnovnim školama. Učenici osnovnih škola su oslikali sve platnene vrećice koje su donijeli u petak na Sajam mogućnosti. Zamjenu plastičnih s platnenim vrećicama učenici su proveli na velikogoričkom Tržnom centru uz veliko oduševljenje prodavača na štandovima, kupaca, a i njih samih koji su s ponosom predali svoje oslikane vrećice.

ekoz1ekoz2ekoz3