Grad Velika Gorica

Najave

Čišćenje jezera Ježevo

vesna,jezevoU Velikoj Gorici će se 15. listopada 2011. u organizaciji Ronilačkog kluba ”Roniti se mora”, VMO Novo Čiče i ŠRU Odra, pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice na čelu s gradonačelnikom g. Draženom Barišićem, održati 2. Međunarodna ekološka akcija čišćenja jezera Ježevo. Osim uređenja samog jezera planirano je uređenje ŠRC Želin, uređenje samog naselja Novo Čiče te zamjena uvenulih sadnica na jezeru Ježevo te ŠRC Želin.

Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u ronjenje okupljenih oko RK ”Roniti se mora” i Velika Gorica će hvale vrijednom inicijativom obilježiti 2. Međunarodnu ekološku akciju čišćenja jezera Ježevo. Svoj dolazak najavilo je već više od 40 ronioca iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije, što ovom događanju daje uistinu međunarodni karakter. Pa stoga, ako nemate nekih neodgodivih planova, prošećite i vi do Ježeva, jer organizatori najavljuju cjelodnevnu zabavu za velike i male.

Želja brojnih Velikogoričana da u svome gradu imaju uređeno javno kupalište ovom hvale vrijednom ronilačkom akcijom će biti još korak bliže do ostvarenja. I dok jezero Čiče svoj turistički potencijal neće moći iskoristiti dok na njemu traju gospodarske aktivnosti vađenja šljunka jedno manje jezero pomalo postaje oaza za rekreaciju i odmor.

Jezero Ježevo nalazi se 2 km istočno od velikog jezera Čiče u naselju Novo Čiče, a nastalo je vađenjem šljunka šesdesetih godina prošlog stoljeća. Na prostoru 64.000 m2 definirana je sportsko rekreativna zona.

Program održavanja ekološke akcije:

09:30 – Okupljanje na RC Ježevo i ŠRC Želin; podjela poklon paketa svim sudionicima (majice, Geo magazin, National Geographic)
10:00 – Otvaranje ekološke akcije (dolazak gradonačelnika g. Dražena Barišića koji otvara akciju)
10:15 – Zajedničko fotografiranje svih sudionika
10:20 – Izjave za medije
10:30 – Čišćenje jezera Ježevo i okolice jezera; sadnja zamjenskih sadnica drveća na mjestu uvelih (u suradnji s građanima i ribičima)
13.00 – Gulaš i čobanac za sve sudionike i partnere
16:30 – Zatvaranje 2. Međunarodne eko akcije Ježevo

09:30 – 16:30 Tijekom trajanja cijele akcije da ne ostanete gladni i žedni naši partneri Zagrebačke pekare Klara, Jamnica, Coca-Cola i Paulaner su se pobrinuli da se tijekom cijele akcije imate s čime okrijepiti.